ALTIN FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT 

MELİH SÜNETCİ
MELİH SÜNETCİ
14 Ekim 2023 Cumartesi 09:45
240 Okunma
ALTIN FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ

Altın fiyatlarında sert yükseliş: Yatırımcılar güvenli limana kaçıyor

Altın, kriz ve jeopolitik riskin arttığı dönemlerde yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak tercih edilmeye devam ediyor. Altın fiyatları son 7 ayın en iyi haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

BİLECİK'TE ALTIN FİYATLARI

14 Ekim 2023 Saat 10.00

ÇEYREK ALTIN ALIŞ : 2.920 SATIŞ 2.950 

CUMHURİYET ALTINI ALIŞ : 11.930 SATIŞ 12.050

24 AYAR ALIŞ 1.770 SATIŞ 1.810

GRAM ALTIN ALIŞ 1.650 SATIŞ 1.700

"Not bilgi amaçlıdır"

Altın fiyatlarında sert yükseliş: Yatırımcılar güvenli limana kaçıyorOrta Doğu’da yoğunlaşan çatışmaların yatırımcıların güvenli liman varlıklarına yönelmesine yol açmasıyla 
altın fiyatları Cuma günü yüzde 3’ün üzerinde artış gösterdi. Ons altının fiyatı 27 Eylül’den bu yana ilk kez bin 900 doları aşarak bin 932 dolardan haftaya kapattı. Gram altın ise yurtiçi piyasada son işlemlerde bin 725 lira seviyesini gördü.

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş alana yayılabileceği ve Ortadoğu’daki gerginliğin bir süre daha devam edebileceği endişeleriyle yükselişe geçti.

YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya, “Orta Doğu’daki riskler arttıkça yatırımcılar güvenli limanlara kaçıyor. Bin 800 doların ortalarından kısa sürede bin 900 doların ortalarına geldik. Jeopolitik durum daha da kötüleşirse altın fiyatlarının bu yıl 2 bin dolar seviyelerine gitme ihtimali yüksek” değerlendirmesini yaptı.

High Ridge Futures emtia piyasası müdürü David Meger ise İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların yanı sıra, ABD’de enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen Fed’in kasım toplantısında faiz artırmayacağına dair beklentinin altın fiyatlarındaki yükselişe yardımcı olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme: 14.10.2023 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle