BİR ŞEHİRDE SPOR, SANAT YOKSA O ŞEHRE ŞEHİR DENMEZ

Bozüyük İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde, Bozüyük 1. nolu İlçe Stadı’nda Pazar günün oynanacak Vitraspor-Bilecikspor maçına deplasman misafir takım seyircisi alınmaması kararına Bilecikspor’dan tepki geldi.

19 Eylül 2015 Cumartesi 11:08
1565 Okunma
BİR ŞEHİRDE SPOR, SANAT YOKSA O ŞEHRE ŞEHİR DENMEZ

Bozüyük İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde, Bozüyük 1. nolu İlçe Stadı’nda Pazar günün oynanacak Vitraspor-Bilecikspor maçına deplasman misafir takım seyircisi alınmaması kararına Bilecikspor’dan tepki geldi.  

 

 

 Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, As Başkan Osman Genç , Başkan Yardımcısı Emin Yağcı, yönetim kurulu üyeleri Burak Dedeoğlu ve İrfan Söğüt Bilecikspor kulüp binasında bir basın açıklaması yaparak, Bozüyük İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu kararı kınadıklarını belirttiler.

 

 

“SORUMLULUK BİZE AİT DEĞİL, ORADA ÖNLEM ALMASI GEREKENLERE AİT”

 

  Bilecikspor Kulübü Başkan Yardımcısı Emin Yağcı, Bilecikspor camiası olarak İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu kararı üzücü bir karar olarak nitelendirdi. Konuyla ilgili hem yönetim hem taraftar camiası olarak üzüntülerini dile getiren Yağcı, “Konuyla ilgili olarak vali beyle bir görüşme yaptık bugün. Kendisi komisyon başkanı olmadığını vali yardımcısının komisyon başkanı olarak söyledi. Dosyayı inceleyip haber vereceğini söyledi. Akşamüstü de bize bununla ilgili geri dönüş yaptı. İlçe Kaymakamlığı tarafından alınan bir karar olduğunu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından stadın mevcut halinin riskli olduğunu söyledi.

 

 

  Yapılan hazırlıklar çok, taraftarlar 4-5 otobüs hazırladı. Maça kendi araçlarıyla gidecek olan Bilecikspor taraftarlarımız sevdalılarımız var. Biz de vali beye bu üzüntümüzü ve Bilecik ile Bozüyük arasında yıllardır olan bu kavganın veya geriliminin bu sene bizim sayemizde azalacağını söyledik. Ama maalesef mümkün olmadı. Biz burada siyasi gösteriş amacı olmayan insanlar grubu olarak sadece taraftarıyla, seyircisiyle, futbolcusuyla seyircisiyle samimi olarak gerçekten kendimden vererek ve bunu da tekrardan söylüyorum. Herkesin kendinden vererek bir yere gelmeye çalışan, yıllardır eski dönemde arzu edilen Bilecikspor’u onarmaya, canlandırmaya çalışan insanlar olarak gerçekten kendi mesaimizle, paramızla zamanımızla bir şeyler yapmaya çalışan bir toplumuz. Biz istiyoruz ki bizim şehrimizin bir değeri olan spor kulübünün çok daha iyi yerlere gelmesi. Başka da bir amacımız, menfaatimiz yok. Eğer taraftarımız yarın maça gidecek olursa, buradaki sorumluluk bize ait değil. Orada önlem alması gerekenlere ait. Ona bakarsanız bugün Süper Lig’deki maçlarının da oynanması lazım. Geçen sene aynı sıkıntıdan dolayı Osmaneli’nde yaşadık. Taraftar yaptı dediler, taraftar götürmedik, ama bu sefer de futbolcularımız sahanın içinden taşlandı. Toplumsal olayları her zaman yönlendiremeyiz. Bunun önlemlerini alarak aşmamız gerekiyor” dedi.

 

 

 

  “BEN KAYMAKAMIN BOZÜYÜK STADINDA ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAFI OLDUĞUNU DA İNANMIYORUM”

 

  Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu ise, alınan bu kararın maça 48 saat kala alınmasını eleştirerek, “Bu kararın ligin başlamasına 1,2 aya kala alınması gerekiyor” dedi. İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun bu konuyla ilgili yapılanın yanlış olduğunu, bu hareketin toplumsal tepkiye sebep olacağını ifade eden Cinoğlu sözlerine şöyle devam etti:

  “İnsanların devlet bürokratlarına bu sebeplerden dolayı bakış açısı çok farklı. Burada toplum psikolojisine, bir de kulübün adına bakmak lazım. Burada Bilecikspor’dan bahsediyoruz. Geçen sene Osmaneli’nde de aynı karar alındı ama Bozüyük’te yeni bir başlangıç yeni bir imaja adım atarken böyle bir şeyle karşılıyorsunuz.

 

 

Salı günü kimse olmadan alınan bir karar Cuma günü elden imzaya götürüyorlar. Ben kaymakamın stadın neerde olduğunu da bildiğini sanmıyorum. Belki fotoğrafı bile yoktur. Bozüyük stadında çekilmiş bir fotoğrafı olduğunu da inanmıyorum. Bugün deprem yönetmeliğine uygun değilse sadece D tribünü dayanıklı veya problemsiz deniyor ise orası Allah tarafından kurtarılmış bir bölge midir? Fiziki şartlar uygun değilse niçin bu maç buraya veriliyor. Maç saatinden önce son 15 saat kala niçin insanlar tebliğ ediliyor karar. Bunun bir de maliyeti var. Bununla birlikte 5 daha var Bozüyük’te. Diğer ilçelerde var maçlar, kaymakamlar diyecek ki Bozüyük Kaymakamı bunu yaptı, Osmaneli bunu yaptı, bizler de yapalım diyerek hiçbir ilçede oynanan maçlara seyirci alınmayacak. Yok, böyle bir şey. Statta idman yapacak yerimiz yok, sentetik sahada 3 takım idman yaptı. Bunları da geçtik, onun dışında bakıyorsunuz para bulmaya çalışıyoruz bide bunlarla uğraşıyoruz.”

 

 

  “BOZÜYÜK TARAFTARI BURAYA GELMEK İSTERSE KESİNLİKLE GELECEKTİR”

 

  Bozüyük taraftarının isterlerse Bilecik’e kesinlikle geleceklerini ifade eden Cinoğlu, “Bizim kapımız herkese, her spor kulübüne açık. Bunun hukuksal bir açıklaması yoktur. Biz gelinmesini istemiyoruz, kelimesi sadece kâğıtta kalmaz. Gelecektir seyredecektir. Bizlerin karar alıp bu statta gidip oynamama gibi bir lüksümüz yok. Öyle bir terbiyesizlik yapacak bir camia değiliz. Bu kulüp kapanabilir, olmayabilir.

 

 

Bir şehirde spor, sanat yoksa o şehre şehir denmez. Bugün Türkiye Futbol Federasyonuna telefon açsanız Yıldırım Demirören’e gülerler. Biz Bozüyük’te içeri girdiğimiz zaman insanlar bizi bilmeyecek. Orada sıkıntı olursa bütün vebal bizim üzerimize yıkılacak. Burada iddia ediyorum orada bir sıkıntı olursa bu kurum bu işin içinden çıkamaz. Hiç seyircisiz oynanmazsa varız. Ama karşı seyirci olup bizler alınmazsak bu işin altından kalkamazlar. Oraya giren taraftara kimlik mi soracaklar, bizim taraftarımızı nasıl ayırabilecekler? Böyle durumlar olunca işler çıkılmaz hale gelecek ve bunun vebali İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nundur.

 

 

 Biz büyük bir camiayız. Bizi diğerleriyle kıyaslamayın. Bilecikspor oraya gidip aslanlar gibi oynayacak.Yönetebildiğimiz bir taraftar grubumuz ve arkadaşlarımız var. Camia olarak taraftarlık adına bir derneğimiz yok. Bizim çok çeşitli taraftarımız var. Köylüsünden sanayicisine kadar. Böyle bir kısıtlama gibi bir lüksümüz yok. Gelen taraftarımıza gelme diyemeyiz,  bizim açımızdan gelmelerinde bir problem yok” dedi.

Son Güncelleme: 19.09.2015 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle