BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2016 yılının ikinci Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik Valisi Süleyman Elban başkanlığında yapıldı.

22 Temmuz 2016 Cuma 12:41
2824 Okunma
BİLECİK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

    2016 yılının ikinci Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik Valisi Süleyman Elban başkanlığında yapıldı.  

 

 

    Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Bilecik Valisi Süleyman Elban başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İlk koordinasyon toplantısında açılış konuşması yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, geçen cuma gününden itibaren ülkede yaşanan hain saldırılar hakkında konuştu. Bu saldırıların Cumhurbaşkanı ve millet sayesinde amacına ulaşamadığını belirten Elban, "Bu saldırılar sonucunda 200'ün üzerinde 300'e yakın vatandaşımız, güvenlik güçlerimiz şehit olmuştur.

 

 

    Onlara rahmet diliyorum. Bu olaylar sırasında da yaralananlara, gazi olanlara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Milletimize de başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu hadiselerde millet olarak hiç yaşamayı istemediğimiz yakın zamanlarda yaşadığımız en kötü olayı yaşadık. İnşallah Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmaz. Böyle acı olaylarla karşı karşıya gelmeyiz inşallah. Bu olaylardan hepimizin çıkaracağı dersler var. İyi tahlil etmemiz gerekiyor. Bu olayları tahlil ederken de herkesin kendi görev ve sorumluluk alanında bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması amacıyla elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor" dedi.

 


 

   "672 proje üzerinde çalışmalar yapıldı, 54 adedi gerçekleştirildi"

 

  Ardından Bilecik ilinde bu yıl içerisinde bir çok proje olduğunu belirten Vali Süleyman Elban, 672 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını kaydetti. "Bu dönem sonu itibariyle bunları 54 adeti gerçekleştirilmiş, bitirilmiş" diyen Vali Elban, "251 adedinde çalışmalar devam ediyor. 58'i ihale aşamasında, 359 adedine ise henüz başlanmamış. Toplam değeri 1 milyar 46 milyon lira. 2016 yılında bunlara tahsis edilen ödenek miktarı 308 milyon liradır. Bu döneme kadar 80 milyonu harcanmış olup bu da yaklaşık yüzde 24'üne tekabül etmektedir.

 

 

    Gerek gündemin yoğunluğu gerek bir çoğunuzun ilgili bakanlıklar ile aranacağınızı ve bir çok konu hakkında bazı işlerinizi yapmanız gerektiğini değerlendirerek, haftanın son günü mesai adına da sizleri çok fazla geciktirmemek adına sunumlarınız ilimiz üzerine ve koordinasyonu gerektiren konular çerçevesinde olursa hepimiz zamanı daha tasarruflu kullanmış oluruz diyorum. Dolayısıyla koordinasyonu çok ilgilendirmeyen ya da bire bir yorum gerektiren konuları kendi aranızda daha sonra çözmeniz, koordinasyon konularının burada çözülmesi gerektiğini uygun buluyorum" dedi.


 

  "9 proje için 71 milyon ödenek sağlandı"

 

  İlk olarak söz verilen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, şehitlere rahmet diledi. Projeler hakkında bilgi veren Yazıcıoğlu, "4 bin 705 kilometre yol ağı var. 9 proje sayımız var. Bu projelerimiz için 71 milyon ödenek sağlandı. Projelerimizden biraz bahsetmek gerekirse Yenişehir-Bilecik yolundaki çalışamalar başladı. Gölpazarı-Yenipazar yolu çalışmamız devam etmekte. Pazaryeri-Kurşunlu (Ahidağı) geçen hafta bitti. Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bilecik İstasyonu bağlantı yolu önümüzdeki hafta bitecek. Bozüyük-Eskişehir yolunda 4 adet köprülü kavşak yapılacak ve Kurban Bayramı'na kadar bitecek. Osmaneli şehir geçişi henüz ihale sürecinde. Vezirhan- Gölpazarı arası ihale süreci devam ediyor" diye konuştu.


 

  "Bilecik'in barajlarının doluluk oranı çok iyi"

 

  Devlet Su İşleri Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal da, şehitlere rahmet diledi. 54 proje olduğunu belirten Baysal, "Bu projelerimiz 227 milyon tutarı var. Biraz barajlarımızın doluluk oranlarından bahsetmek istiyorum. Darıdere Dodurga Barajımız yüzde 85, Kızıldamlar Barajımız yüzde 100, Günyurdu Mustafa Eldemir Barajımız yüzde 99 doluluk oranında. Bunlar çok iyi oranlar. Aynı zamanda devam eden 8 adet gölet projemiz var. Bunlar Gölpazarı Akçay Göletimiz yüzde 62 tamamlandı. Söğüt Savcıbey göletimiz yüzde 49 tamamlandı. Bayırköy Göletimiz yüzde 43 tamamlanırken, Pazaryeri Göleti, İnhisar Tarbak, Çaltı ve Osmaneli Soğucakpınar göletlerimize yeni başlandı. Marmara Gep projemizle 12 baraj, 16 sulama tesis, 12 taşkın, 4 gölet sulaması, 1 adet atık su arıtma tesisimiz olup toplam tutarı 293 milyon liradır" ifadelerini kullandı.

 


 

  "2016 yılı için 9 adet proje var"

 

   İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Levent Yanar ise, 9 adet projelerinin olduğunu belirterek, toplam 17 milyon ödenek sağlanacağını aktardı. Bilecik Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'nin kullanıma açıldığını anlatan Yanar, "Gölpazarı İçme Suyu ve Kanalizasyon projemiz yüzde 37 tamamlandı. Bayırköy İçme Suyu projemiz yüzde 12 tamamlandı. Söğüt Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Dodurga Atık su Arıtma Tesisi seneye yatırıma dönüşecek" şeklinde konuştu.


 

  "11 projenin, 6'sı devam etmek, 5'i ihale sürecinde"

 

  Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, 11 proje olduğundan bahsetti. Emek, "11 projemiz 3 milyon 15 bin değerinde olacak. 6'sı devam etmekte, 5'i ihale sürecinde" dedi.

 


 

  "Biyolojik çeşitliliğin envanteri tamamlandı"

 

   Orman ve Su İşleri Bursa Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bilecik'te iki tabiat parkı olduğunu belirtti. Küçükelmalı ve Harmankaya tabiat parkından kısa bilgileren veren Güngör, sözlerine şöyle devam etti:

  "Bilecik'te 17 devlet avlağı, 1 genel avlakımız bulunmakta. Hepsinin koruma, denetim, envanter ve av turizmi çalışmaları yapılıyor. Biyolojik çeşitliliğin envanteri tamamlandı. Şuan yapılacak olan 2 projemiz var. 1'i yapılıyor, 1'i ise beklemede."

 

 

  "Ödenek yok, çalışma yok"

 

  Bölge müdürlüklerinin açıklamasının bitmesinin ardından söz alan Yüksek Hızlı Tren Bilecik Şube Müdürü Serdar Ceylan, 2016 yılı için 7 milyar 121 bin 519 lira ödenek talep ettiklerini ve ödenekleri gelmediği için çalışma yapamadıklarını anlattı.

 

 

   Kurum müdürlerinin slayt eşliğinde devam eden yapılacak projelerinin anlatmasından sonra 2016 yılı 2’nci İl Koordinasyon Toplantısı sona erdi.

Son Güncelleme: 22.07.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle