ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ YİNE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

'Tarih ve Kültür Şehri' olan Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali Türbesi, ziyaretçi akınına uğradı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 12:16
1060 Okunma
ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ YİNE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
'Tarih ve Kültür Şehri' olan Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali Türbesi, ziyaretçi akınına uğradı.  
 
 
  Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu olan Şeyh Edebali'nin metfun bulunduğu türbeyi gezen ziyaretçiler, tarihi yerler hakkında bilgi sahibi oluyor.
 
 
  Bilecik Belediyesi'nden Arkeolog Umut Özdemir'in rehberliğinde gerçekleştirilen program kapsamında; son olarak Bursa Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bulunduğu 250 kişilik heyet ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 30 kişilik grup, Bilecik’teki birçok tarihi noktası hakkında bilgi sahibi oldu.
 
 
  Gerçekleştirilen tur kapsamında Bilecik’e ziyaret eden gruplara; Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Cami, Bilecik Belediye Sarayı ve Tarihi Saat Kulesi yanı sıra; Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbesi, Dursun Fakih Türbesi, Kuyulu Mescit, Hamidiye Külliyesi, Çelebi Sultan Mehmed Camii ve Kaymakam Çeşmesi ziyaret edildi.
 
 
   Bilecik ve tarihinin tanıtılmasında büyük işlevler gören programda Arkeolog Umut Özdemir, gezilen yerler hakkında heyete, detaylı bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 07.12.2015 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle