SELİM YAĞCIDAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bugün Bilecik’te amatör spor kulüblerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

25 Mart 2014 Salı 13:55
1509 Okunma
SELİM YAĞCIDAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bugün Bilecik’te amatör kulüblerin yöneticileri ile bir araya geldi.

Başkan Selim Yağcı, basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kentte faaliyet gösteren 5 amatör spor kulübü yöneticileriyle bir araya geldi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şehirlerin marka değerine kavuşmasında sporun katkısı öneminin belirtti. Yağcı, “ Bu anlamda amatör spor kulüplerimize geçtiğimiz yıl bu dönemde yapılan yardımı bu yıl da yapıyoruz. Mevzuatımıza göre daha önceki dönemlerde amatör spor kulüplerimize ayni yardım dışında bir ekonomik yardım bu anlamda yapılamıyordu. Ama iki yıldır mevzuat içi değişikliği de fırsat bularak, amatör spor kulüplerimize bir yardım başlattık. Geçen yıl da bu yardımı bu zamanda yaptık. Buradan farklı yorumlar çıkarılabilir. Niye seçim öncesi diye bir soru olabilir ama spor kulüplerimizin harcamaları ve organizasyonları bu zamana denk geliyor. Geçen yıl bu zamanlarda da bu yardımı gerçekleştirdik. Amatörden başlayarak, İnşallah ileriye doğru şehrimizin sesini duyurmak ve gençlerimizin sporla uğraşmalarını amaçlıyoruz. Ben bu anlamda bütün spor kulüplerimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu anlamda bu yöneticilerimiz, gençlerimizi sporla buluşturup bu anlamda verimli zaman geçirmelerini sağlıyorlar. Bu dönem Bileciksporumuzu da güzel bir temele ve alt yapıya kavuşturduk. Güçlü, geleceğe ve Bilecikspor'a umut vaat eden bir ekiple Bileciksporumuz yeniden düzenlendi. Amatör spor kulüplerimiz, Bilecikspor'umuzun ileriye doğru ciddi bir altyapısını sağlamış olacak.

“PARASIZ TAKIMI UZUN VADELİ OLMAZ”

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı konuşmasının devamında,'Belediyenin parasıyla kurulacak bir kulüp uzun vadeli olmayacağını belirtti.Yağcı,”Onun için hedefleri olan bir kulübün en azından yüzde 50'si kendisinin öz sermayesinin bulunması gerekir. Ben Bilecikspor'un noktasında, düştükten sonra bir müddet ara vermemezin nedeni de budur. Yani Bilecik veya Bilecikspor'u temsil edecek bir kulübün mutlaka altyapısının son derece sağlıklı olması lazım. Belirgin bir ekonomik durumunun olması gerekir. Gelir getiren kalemlerinin olması lazım. Belediyeler sadece motivasyon desteği verebilir. Bununla birlikte spor kulüpleri için var olan bütçeler, belediyelerin karşılayacağı bütçeyi geçiyor artık. Onun için belediyelerle spor kulüplerini yaşatmak hem idari anlamda bir zaafiyet nedenidir, hem de profesyonelliğe uygun değildir. Ama gerektiği zaman yardımlar yapılabilir. Ama bizim düşüncemiz bu desteğin yapılan ve yapılacak olan tesisler kanalıyla olmasıdır. Bizim bu süreçte ilimize spor alanında kazandırdığımız bu tesisler kesinlikle tesadüf eseri değildir. Biz Bilecikspor'un köklü bir alt yapıya kavuşması için birçok projeyi bitirdik ve bitirmek üzereyiz. Bu anlamda yapılan tesislerin işletim hakkını, bütün spor kollarını bir çatı altında toplayacak olan Bilecikspor'a vererek, bu anlamda bir desteği sağlayabiliriz. Yaptığımız bu sportif tesisler kulüplerimiz için bir gelir teşkil edecek “ dedi.

Toplantı, Başkan Selim Yağcı'nın, kulüp yöneticilerine, ''Amatör spor kulüplerimizi gönülden desketliyor ve başarılar diliyorum' yazılı tablo vermesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 25.03.2014 13:55
Anahtar Kelimeler:
Bilecikspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle