İNSANA YATIRIM YAPTIK EDEBALİ İZİNDE

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bugün saat 11:00’da basın ile bir araya geldi.

04 Şubat 2014 Salı 15:13
1126 Okunma
İNSANA YATIRIM YAPTIK EDEBALİ İZİNDE

 Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan basın toplantısında projelerinden bahseden Yağcı, öncelikle basın mensuplarına katılımdan dolayı teşekkürlerini sundu.

‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ adı altında gerçekleşen toplantıda Yağcı, Bilecik’te yapılan projelerden ve yerel seçimler sonrasında tekrar Belediye Başkanı olması halinde yapacaklarından bahsetti. Yağcı, “Tarihi dokumuza sahip çıkarak, restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz Belediye Sarayı ile 2005 yılından beri halkımıza hizmet vererek, bu oluşturduğumuz Teknik ve Hizmet Binasıyla kalitemizi arttırarak insana yatırım yaptık. Sil baştan yenilediğimiz altyapı çalışmaları ile halkımıza dünya standartlarında bir kalite sunarak insana yatırım yaptık. Şehrimizin yüzde 98’ini doğalgaz kullanılabilir hale getirdik. 7 adet 4 bin tonluk su deposu ile su kesintisi sorununu çözdük. Şehrimizin dört bir yanına tam 100’e yakın çocuk parkları yaparak, Türkiye’deki birkaç çocuk sinemasından birini hayata geçirdik. Toplu konut (TOKİ) ile sağladığımız kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon ile yüzlerce vatandaşımızı ev sahibi yaptık . 12 bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu pazar yeriyle, modern et kesim tesisiyle hayatı kolaylaştırarak insanımıza yatırım yaptık” dedi.

Yapacağı projeleri de anlatan Başkan Yağcı, “ Yeni otobüs terminalinin yapımı devam ediyor, yeni atık toplama merkezimizin yapımı devam ediyor, Küçük Sanayi Sitesinin ise esnaflar ile anlaşarak kabul gördüğünde yapımı devam eden Terminalin olduğu bölgeye taşıyacağız” diye ifade etti.

 

 Son olarak Yağcı, “Biz insana yatırım yapmaya devam ediyoruz edeceğiz. Allah’ın izni ile Edebali izinde” diyerek konuşmasına son verdi. 

VİDEO AZ SONRA  --- TOPLANTI KONULARI AŞAĞIDA MADDELENMİŞ OLUP AÇIKLANAN PROJELER HAKKINDA DETAYLI OLARAK VERİLEN BİLGİLER VİDEOMUZDADIR

Toplantıda konu edilen projeler ise şunlardı ;

1-Bilecik Belediyesi hizmet kapasitesini arttırmak için oluşturduğumuz Teknik Destek ve Hizmet Binasıyla hizmet kalitemizi arttırarak insana yatırım yaptık.

2-Sil baştan yenilediğimiz altyapı çalışmalarıyla halkımıza dünya standartlarında bir kalite sunarak insana yatırım yaptık.

3-7 adet 4 bin tonluk su deposu ile su kesintisi sorununu çözerek insana yatırım yaptık.

4-Şehrimizin yüzde 98’ini doğalgaz kullanabilir hale getirerek insana yatırım yaptık.

5-Asflat çalışmalarıyla ulaşım ağımızın yüzde 95’ini yenileyerek, kaldırımları güzelleştirerek, alt geçitler, asansörlü üst geçit inşaa ederek, refüş çalışmalarıyla şehrimizi yenileyerek, yaşanabilir bir şehir meydana getirerek, insana yatırım yaptık.

6-Bilecik belediyesi araçlarını yenileyerek halka hizmet çalışmalarını hızlandırdık, insana yatırım yaptık.

7-Şehrimizin dört bir yanına tam 100’e yakın çocuk parkı ve çocuk adası yaparak, Türkiye’deki birkaç çocuk sinemasından birini hayata geçirerek, kentimizi güzelleştirdik, yüzlerce çocuğumuzun oyun ve kültür dünyasını renklendirecek, insana yatırım yaptık.

8-Engelli oyun parkıyla dezavantajlı çocuklarımızın hayatlarına dokunarak insana yatırım yaptık.

9-‘Her Mahalleye Bir Konak’ projesiyle halkımızla iletişimi güçlendirdik, sorunlarına uzanarak insana yatırım yaptık.

10-Muhsin Yazıcıoğlu spor ve yaşam alanı, olimpik yüzme havuzu, Aqua Park ve kent ormanı, hamsu vadisi projesi, eğlence vadisi projesini halkın hizmetine sunarak, Buz Pisti ve mini golf sahasıyla, yılda yaklaşık 200 bin kişinin spor müsabakalarını izleyebileceği kapalı spor salonuyla çocuklarımıza ve gençlerimize yepyeni ufuklar açarak insana yatırım yaptık.

11- 12bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Pazar yeriyle, modern et kesim tesisiyle hayatı kolaylaştırarak insana yatırım yaptık.

12-TOKİ ile sağladığımız kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon ile yüzlerce vatandaşımızı ev sahibi yaparak insana yatırım yaptık.

13-Osmanlı devlet arması ve Osmangazi anıtı ve Ata yadigarı ‘Osmanlı Çeşmeleri’ni yaşatarak Osmanlı padişahları tarihi şeridi projesiyle, Bilecik Bezi, Bilecik’e özgü değerleri patentini alarak, şehrimizin markalaşması yönünde çalıştık. Bu anlamda birçok Kentimizi örnek kentler arasına sokma vizyonuyla insana yatırım yaptık.

14-Kayı plazayı şehrimize kazandırarak, geleceğe ve iş yaşamına yatırım yapmak isteyen halkımızın önünü açarak insana yatırım yaptık.

15-El sanatları merkezinde, yılda 150 kişiye meslek ve ışık vererek insana yatırım yaptık.

16-Toplu ulaşımda M plaka uygulamasıyla şehir içindeki yolculukları tek vasıtaya indirerek halkımızın yaşamını kolaylaştırarak insana yatırım yaptık.

17-Bilecik Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu her organizasyonda 550 kişiye hizmet verecek şekilde planlayarak, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezini, sinema, konferans, düğün salonu ve eğitim salonlarıyla ulusal ve uluslararası organizasyonlara destek verecek şekilde çalışmasını gerçekleştirerek, Yaşayan Kent Müzesi ile yılda 100 bin kişi Bilecik’in tarihi hakkında bilgi almasını sağlayarak insana yatırım yaptık.

 

18-Çöpten enerji üreten katı atık bertaraf tesisi ile Bilecik’in enerjisinin yüzde 8’ini karşılayacak şekilde tasarrufu sağlayarak insana yatırım yaptık.

Son Güncelleme: 04.02.2014 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle