BİLECİK'TE ''MONTESSORİ EĞİTİMİ''

Bilecik'te, okul öncesi alternatif yaklaşım eğitimleri programı kapsamında düzenlenen ''Montessori Eğitimi'' sertifika töreni gerçekleştirildi.

22 Aralık 2015 Salı 05:23
745 Okunma
BİLECİK'TE ''MONTESSORİ EĞİTİMİ''

Bilecik'te, okul öncesi alternatif yaklaşım eğitimleri programı kapsamında düzenlenen ''Montessori Eğitimi'' sertifika töreni gerçekleştirildi.  

 

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde  gerçekleştirilen eğitimler kapsamında hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Eğitime yönelik olan bütün çalışmalara katkı veren Bilecik Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Açık Kapı Eğitim Danışmanlık tarafından verilen eğitimlerde 30 kursiyer, eğitim aldı. Çocuk Gelişim Uzmanı Tülay Şener tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde; okul öncesindeki çocukların gelişim ve büyümesinde etken olan konular hakkında detaylı bilgiler verildi.

 

 

     ''ÇOCUKLARIMIZI, İNSANIMIZI NE KADAR İYİ YETİŞTİRİRSEK GELECEĞİMİZ O KADAR PARLAK OLUR''

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, eğitimler hakkında yaptığı değerlendirmede; ''’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ sözünün söylendiği şehirde bizler insanın en iyi şekilde yetiştirilmesinin öneminin bilincindeyiz'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:,

 

 

  ''Çocuklarımızı, insanımızı iyi yetiştirirsek, geleceğe ilişkin en güzel çalışmayı yapmış oluruz. Bir İtalyan Doktor olan Maria Montessori'nin yüzyıllar önce ortaya koyduğu bir metodun bugünkü neslimiz için sizlerin vasıtasıyla kullanılması da çok önemlidir. Tabi marka olmak, çığır açmak çok önemli. Gerçekten öyle bir insanın bulduğu yöntemin bugünkü çocuklara uygulanmasında sizler büyük katkılar veriyorsunuz. İnsanımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar aydınlık olur diye düşünüyoruz. Her şey insan için.”

 

 

      ”'BİLECİK'TE GÜZEL VE KEYİFLİ BİR EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK''

   Çocuk Gelişim Uzmanı Tülay Şener ise, eğitimler hakkında yaptığı açıklamada; Bilecik'te çok sevdiğim ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın kızı olan Ecem Yağcı Gezer'in daveti üzerine Bilecik'e geldiğini belirterek, Bilecik'te çok güzel bir atmosfer ile karşılandığını kaydetti. Konya Selçuk Üniversitesi'nde çok uzun yıllar akademisyenlik yaptığını dile getiren Şener, ''Almanya'da Sosyal Pedagogluk yaptım ve aile danışmanıyım. Montessori eğitimlerimi, Almanya'da aldım. Çok uzun süredir, Türkiye'de bu anlamda Montessori eğitimleri vermekteyim. Halen Uludağ Üniversitesi'nde ikinci öğretimde derslere giriyorum. Aynı zamanda hafta sonları Türkiye'nin tüm genelinde bu eğitimleri almak isteyen herkese ulaşıp eğitimler veriyorum. Eğitimlerde bu eğitimin felsefesini, uygulanış şeklini ve yaklaşım modelini anlatmaya çalışıyorum. Bilecik'te olmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel, keyif veren bir grup ile eğitimlerimizi yaptık. Belediye Başkanımızın bizlere sunduğu bu olanaklar sayesinde sıcacık ve verimli bir eğitim gerçekleştirdik. Herkese, bütün Bileciklilere teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

 

 

    Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya, Montessori Eğitiminin anlatıldığı kitabını hediye eden Şener'e, Belediye Başkanı Selim Yağcı da üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak hediye etti.

Son Güncelleme: 22.12.2015 05:23
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediyeEğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle