BİLECİK'E TEDES HAYIRLI UĞURLU OLSUN!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı sonunda üyelere bir takım bilgiler aktardı.

02 Kasım 2016 Çarşamba 07:03
2873 Okunma
BİLECİK'E TEDES HAYIRLI UĞURLU OLSUN!

   Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı sonunda üyelere bir takım bilgiler aktardı.  

 

 

  Bilecik Belediye Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri sonrası Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclis üyelerine bir takım bilgiler aktardı.

 

 

  Başkan Yağcı, Trafik Elektronik Denetleme (TEDES)’in ihalesinin yapıldığını, bunun gereği belediyeye 1 binek bir de pikap türü araç hibe aldıklarını anlattı. TEDES gelirinin yüzde 21 belediyeye kalacağını belirten Yağcı, "Bu oran çok güzel bir oran. Aralık ayı içerisinde TEDES’ler devreye girecek. Ayrıca, 2015 yılı Sayıştay belediyemiz hesap ve defterler temizlenerek kapatıldı. 2016 yılı içerisinde Bilecik Belediyesi ek hizmet binası ihalesi bitti. Yer tespiti yapıldı. Yeni otogar çevre düzenlemesi ihalesi yapıldı. İçme suyu hatlarında sıkıntı vardı. İstasyon Mahallesi yatay sondaj ihalesi bitti.

 

 

 Asfalt yamama ihalesi yaptık. İhaleyi alan firma yakın zamanda yamalama işlerine başlayacak. Mezbaha yeri için bir firmayla anlaşıldı. Makinalar alınarak, ulusal ve uluslararası kesim yapılacak. İhalesi 23 Kasım günü yapılacak. Ziraat Bankası arkasındaki boş alana 11 Kasım günü otopark ihalesi yapılacak. Şehir hamamına ilişkin tüm projeler bitti. Benim de son incelemelerimin ardından ihalesi yapılacak. Suni buz pistini, yap, işlet devret ihalesi yapıldı. 1 kişi aylık 360 TL karşılığında ihaleyi aldı. Buraya yaklaşık 700 bin ile 1 milyon arasında para harcayacak. 10 yıllığına kiraya verdik.

 

 

 Mevcut yerin üzerine 1 kat kafeterya şeklinde yer yapacak. Halı saha yaparak bu paraları harcayacak. 10 yıl sonra tesis tekrar bize geçecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce merkezde 5 okula sentetik saha yaptık. Bunlarında açılışını en kısa zamanda yapacağız. Bu sene 11’inci yapacağımız Tiyatro Festivali uluslararası bir festival olacak. 2 yıl ara verdiğimiz festivalde 13 yıl önce 11’incisi uluslararası bir festival haline getireceğiz demiştik. Bu yıl 11 Kasım günün İstanbul’da Kristal Çınar Ödüllerini vereceğimiz bir gala programı ile festivalimiz başlayacak. 15 Kasım günün Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Uluslararası Bilecik 11’inci Tiyatro Festivali başlayacak ve 30 Kasım son bulacak” dedi.

Son Güncelleme: 02.11.2016 07:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle