Bilecik TRT 1 ekranlarında yer alacak

Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ adlı program ile bütün güzelliklerini sunacak.

28 Ocak 2017 Cumartesi 16:00
806 Okunma
Bilecik TRT 1 ekranlarında yer alacak

 Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ adlı program ile bütün güzelliklerini sunacak.

 

 

  Bilecik Belediyesi tarafından şehirde ağırlanan TRT 1 ekibi ve Bekir Develi, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemek tariflerini, Anadolu insanının misafirperverliğini ve yöre kültürünü ekrana taşımaya devam ediyor.

 

 

Ekranların sevilen yüzü Bekir Develi’nin sunduğu, 28 Ocak Cumartesi günü saat 18.30’da yayınlanacak ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ programı Bilecik’in Kızıldamlar köyüne misafir olacak.

  Geçimini hayvancılık ve bamya, kestane kabağı gibi tarım ürünleriyle sağlayan ve 330 nüfuslu Selanik muhacirlerinin yaşadığı Kızıldamlar köyünde, 70 yaşındaki Emine nine, torunu Elif’e “Patlıcan Kenarı” ve “Tahinli Kabak Tatlısı”nı öğretecek. Programda ayrıca Kızıldamlar Kültür Derneğinin çocuk folklor ekibi de Bilecik çiftetellisi eşliğinde minik bir gösteri sunacak. Bilecik'i, ilçe, belde ve köylerindeki güzellikleri ile ekrana taşıyacak olan programın daha sonraki bölümlerinde Bayırköy Sarmaşık Mahallesi ile Bilecik Çukurören köylerindeki güzellikler yer alacak.

Son Güncelleme: 28.01.2017 16:00
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediyeBayırköy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle