BAŞKAN YAĞCI, YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyeleri tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
10 Mart 2018 Cumartesi 14:54
1138 Okunma
BAŞKAN YAĞCI, YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediyeleri tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.

  Başkan Yağcı, yaptığı basın açıklamasında, Bilecik Belediye Başkanlığı yanında bulunan ek hizmet binasında faaliyetlere başladıklarını ama resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi. Yacı, ek hizmet binasına bazı müdürlüklerinin taşındığı ve bu taşınmaların devam edeceğini aktardı. Diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yağcı "Şerifpaşa Cami önündeki çalışmalarımız artık son aşamaya geliyor. Üzerine konulacak şeylerin montaj şeklinde değişecek. Yapı düzenlemeleri bitti. İnşallah son rötuşlarda yapıldıktan sonra önümüzdeki meclis gündemi geldiğinde de onun da kullanım noktasında açılışını yapacak konuma geleceğiz. Halk Bankası aralığındaki Katlı Otopark çalışmamız artık bitti diyebiliriz. Onu da yeni şehir içi otopark ihalemizi birlikte emniyet müdürlüğümüz, valiliğimiz iş birliği içerisinde yerini trafik planlamasını yapıyoruz. Alanların otopark düzenlemelerini yapıyoruz ve belki de birkaç dönümü kapsayacak şekilde otopark alanlarını belirleyerek hepsini bir bütün olarak görüp hem yolların tek yön ve çift yön uygulamasıyla birlikte bir çalışmayla yapılacak. Yeni otopark ihalemizi ve katlı otoparkla birlikte bunların da nasip olursa önümüzdeki nisan, mayıs ayları içerisinde her birinin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine nisana kadar bu noktada bitecek işlerimizden bir tanesi de hamamımız. Çalışmalar son noktaya geldi. İçerisinde teşrifat işlemleri de bitti. İşletmeci noktasında ihaleleri ve diğer şeyleri yapıp inşallah Bilecik’e Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Osmanlı Hamamı olarak farklı bir konseptte hizmet verecek güzel bir çalışmayı bitirdik. 3 katlı bir alanı zapt ediyor. Üzerinden güneş enerjisi ve bölgeden sondaj suyunu da çıkardık. Üst katta fitness salonları olacak ve orada terapi merkezleri olacak. Kadın erkek ayrı şekilde. Orta katta sauna ve hamam bölümleri olacak. Aynı zamanda kese ve benzeri noktalarda özel bölümler olacak. Yine en alt katta da bu noktada masaj salonlarıyla soyunma ve giyinme odalarını geniş kapsamlı yapacağız. İnşallah ısınmasını da hep arzu ettiğimiz gibi güzel bir ambiyans da olur. Onu da Nisan’da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

  "13 dönümlük çok güzel bir Botanik Park projesi hazır"

  Başkan Yağcı, yap-işlet- devret tarzında Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi’nin arıtması ve Dalak Deresi’ni ve Ertuğrulgazi mahallesinin kanalizasyon atıklarını kurtarma projeleri olduğunu belirterek, "Bu projeyi de inşallah önümüzdeki zaman içerisinde zannedersem eylül ayına varmadan iki arıtma projelerimiz bitirilecek ve orada Dalak Deresi’nde ve Hamsu Vadisi projelerimizin diğer etaplarında da güzel bir ortamda o dereleri sağlıklı bir şekilde kullanacağımız bir olayı hep birlikte bu anlamda gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Botanik Park projemiz vardı. Arkadaşlarımız son hale getirdiler. Belediyenin altına 13 dönümlük çok güzel bir Botanik Park projesi hazırlandı. İnşallah onun da ihalesi son noktaya geldi. O çalışmaları da hızlı bir şekilde yapıp seçime geldiğimizde bunları bitirmeyi hedefliyoruz. Söz verdiğimiz şekilde hepsini bu anlamda gerçekleştirmek istiyoruz.  Yine atış poligonu ve Ertuğrulgazi’deki park alanına ilişkin olarak orada hafriyat noktasında çok ciddi bir sıkıntımız vardı. Büyük metreküplü hafriyat alanları vardı ve ihalelerden iki tanesi boş çıktı. Hafriyatlar çok yüksek verildi. Oralara ilişkin olarak bir dizayn yaptık. Hafriyat ihalemiz yapıldı. havalardan dolayı bu hafta başlayamadılar ama ihaleyi alan firma başlayarak önce atış poligonu ardından Ertuğrulgazi’deki park alanı düzenlenecek. Bu alan Bilecik'te bir toplanma alanı, bir piknik, mesire alanı yani 80 dönüm çok ciddi bir alan. Bu amacı çok amaçlı kullanacağımız içerisinde istediğimiz kadar futbol sahası olarak da kullanacağımız güzel bir yeşil alan. Bilecik'te bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. İnşallah ondan sonra da o alanlara ilişkin 80 dönümlük Bilecik'e yeni bir atış poligonu kazandıracağız" dedi.

  "Uluslararası Çocuk Festivali'nin bir bölümü Bilecik'te yapılacak"

  Başkan Yağcı, 23 Nisan Çocuk Festivali’nin bir bölümünü 17 Nisan günü Bilecik'te çekileceğini ifade ederek, "Bilecik Belediye Başkanlığı olarak 23 Nisan Çocuk Festivali'nin bu yıl 11’inci yılı ve bu bağlamda kutlamaları uluslararasına dönüştürüyoruz. Daha önceden de TRT genel müdürümüzle ile görüştük. Sağ olsunlar başbakanımıza da geldikleri zaman iletmiştik. Bu anlamda 23 Nisan Çocuk Festivali’nin bir bölümünü 17 Nisan günü Bilecik’imizde hem TRT’de 1 saatlik yayınla Uluslararası Çocuk Festivali’nin Bilecik'te yapılması noktasında bir karar çıktı. Buna ilişkin çalışmaları yapıyoruz. 170 civarında öğrenci ve yabancı ülkelerden çocuklar ilimize gelecek. TRT Çocuk Halk Oyunları ekipleriyle 17 Nisan günü Bilecik’te biz de festival yürüyüşümüzü başlatacağız. İnşallah hava şartları da uygun olur. Şehrimiz Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne geçiş yapacak. İnşallah bundan sonra uluslararası düzeyde yapacağız. İlki de TRT’de canlı olarak yayınlanacak. Bunun reklam ve marka değeri olarak çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu müjdeyi de verelim. Yine 23 Nisan etkinlikleri kapsamında geçen yıl yaptığımız ve çok güzel olan Sünnet Şölenimizi yeniden yapacağız. Bu senede yine aynı coşkuyla yapılacak. Yine Osmanlı Tarih Şeridi Alanı’nda yapılan şadırvanın da inşaatı bitti. Çevre düzenleme çalışmaları da bitti. Oradaki trafik düzenlemelerini de gerçekleştirdik. İnşallah oranın da açılışını gerçekleştirerek gelen hanım ziyaretçilerimiz için abdest alma, bebekleri varsa altını değiştirme ve emzirme odalarıyla güzel bir konsepti gerçekleştirdik. Şimdiden ilimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle