Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Bilecik Ziyareti

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bilecik şubesinin organize ettiği programa katıldı.

19 Mart 2015 Perşembe 10:39
1583 Okunma
Türkiye Kamu-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Bilecik Ziyareti

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bilecik şubesinin organize ettiği programa katıldı. 

 

 

  Bilecik’te bir düğün salonunda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesinin düzenlediği “Kuruluştan Kurtuluşa Tek Yürek Buluşmasına” adlı programa, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un yanı sıra, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticisi Seyit Ali Kaplan ve çok sayıda şube üyesi katıldı.

 

 

  Açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Mart ayının önemine değinerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü”, “18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı ve Şehitleri Anma Günü”, “21 Mart Nevruz Bayramı” olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi dün 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü idi. Tabii ki ben bugün sizlere Çanakkale Zaferini anlatmayacağım. Bize ne mutlu ki, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim -Sen zaten milli duyguları gelişmiş insanlardan oluşmaktadır.

 

 

 Buradaki tüm arkadaşlarım Çanakkale Zaferinin ne anlama geldiğini çok iyi bilmektedir. Ancak, bu günlerde sendikacılık adına da bir Çanakkale ruhuna ihtiyaç duyulmaktadır. Maalesef memurluk kavramını yok etmek isteyen, iş güvencemizi elimizden almak isteyen bir siyasi erk ve ona memurları peşkeş çekmeye kalkan yapılara fırsat vermemek için tüm gücümüzle çalışmak zorundayız. Devlet dairelerinde, okullarımızda tüm kamu çalışanlarına memurlar üzerinde oynanmak istenen oyunları her çalışana anlatmak zorundayız. Benim sizlerden isteğim bu çalışmalarımızı yaparken aynı 100 yıl önceki, Çanakkale’deki ruhla hareket etmeniz. Unutulmamalıdır ki, inanan insanların başaramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

 

 

  “O ŞEREFLİ ECDAT NAMUSUMUZU ORADA O SAVAŞTA ÇİĞNETMEDİ”

 

  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Çanakkale Zaferi’nin ruhunun çok kullanılan ifadeler arasında olduğunu belirterek, “O şerefli ecdat namusumuzu orada o savaşta çiğnetmedi. O ecdat biliyor ki, vatan elden gittiğinde namus ve şeref çok ciddi anlamda tehdit altında kalıyor. Analar, babalar, kardeşler ağlamasın. Ama birileri ağlamadan da vatan müdafaa olmuyor. Bu 253 bin şehitlerin anası, babası, kız kardeşi yok muydu. 253 bin vatan evladını üniversitelileri, liselileri Çanakkale’de şerefimiz, namusumuz için daracık binalara gömdük.

 

 

 Hiç kimse analar ağlamasın gibi saçma bir laf için o savaştan kaçmadı. Gerekirse o analar, babalar ağlayacak. Ama namusumuza, şerefimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkacağız. Gerekirse ağlayacaksınız. Ağlayacaksınız ki, yarın bir gün evlatlarımız askere gittikleri zaman göğüslerini gere gere gezecekler. Çanakkale ruhunu kullanabilmek için bu 253 bin şehidin neden canını, kanını verdiğini ruhunuzda hissedeceksiniz ki, Çanakkale ruhunu o zaman anlayacaksınız” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardında  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, Osmanlı armasının bulunduğu tablo hediye etti. Verilen hediyelerin ardından halk ozanları katılımcılara güzel bir gece yaşattılar.

 

Son Güncelleme: 19.03.2015 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle