TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ MEST ETTİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi organizasyonunda ''Türk Sanat Müziği'' konseri düzenlendi.  

11 Nisan 2019 Perşembe 17:05
442 Okunma
TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ MEST ETTİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi organizasyonunda ''Türk Sanat Müziği'' konseri düzenlendi.  


  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Türk müziği topluluğunca Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tuncay Dağlı'nın şefliğinde gerçekleşen konser, ''İstiklal ve Çanakkale Marşı'nı” ezbere okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerin İstiklal Marşı'nı ve Çanakkale Marşı'nı okumasıyla başladı.

Konsere, Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Bilecik İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile sanatseverler katıldı. Türk Müzik Topluluğu ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMÖR) işbirliğinde Şeyh Edebali Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlilerinin de yer aldığı konserde, yabancı öğrencilerin Türkçe olarak eserleri seslendirmesi izleyicilerden alkış aldı.  

Konserde; Şeyh Edebali Üniversitesinde farklı bölümlerde okuyan; Tanzanya, Sudan, Kango, Ruanda, Kongo, Çad, Kerkük, Yemen, Etiyopya, Kamerun, Tunus, Benin, Uganda ve Kenya gibi ülkelerden gelen öğrenciler ve öğretim görevlileriyle birlikte Anadolu'nun farklı yörelerinden eserleri seslendirdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle