KANSERİN İLK BELİRTİSİ

Kanserin ilk belirtisi aslında teşhisten uzun zaman önce ortaya çıkıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:30
271 Okunma
KANSERİN İLK BELİRTİSİ

Kanserin ilk belirtisi aslında teşhisten uzun zaman önce ortaya çıkıyor.

Uzmanlar, genellikle soğuk algınlığı veya alerji sanılarak ihmal edildiğini bu nedenle erken evrede teşhisin zorlaştığını belirtiyor. Kanser, ilk belirtisini gösterdiğinde teşhis edildiğinde iyileşme şansı yükseliyor. Akciğer kanseri, diğer kanser türlerine göre daha sık görülür. Aynı zamanda diğer kanser türlerine göre ölüm oranı daha yüksektir. Akciğer kanserine yakalananların %80'inin sigara kullandığı görülmüştür.İhmal edildiğinde ölümcül olabilen akciğer kanseri, vücutta oluşmaya başladığı andan itibaren belli sinyaller veriyor. Bu sinyaller, çoğunlukla soğuk algınlığı ve alerji ile karıştırılıyor. Peki, akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir?Erken evrede tespit edilmediğinde hızla yayılma gösteren akciğer kanseri, eğer akciğerde oluştuysa birincil, başka organlarda oluşup akciğere sıçradıysa ikincil kanser türü adını alıyor.Akciğer kanserinde erken teşhis ve tedavi ile hastanın daha uzun yaşama şansı artıyor. Akciğer kanserinin ilk belirtilerinin arasında şiddetli öksürük yer alıyor. Öksürük eğer değişik renkli bir balgamla birlikte oluyorsa kanser ihtimalini artırıyor.

AKCİĞER KANSERİNİN İLK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Akciğer kanserinin en önemli belirtilerinin başında şiddetli öksürük yer alıyor.Öksürüğünüz birkaç haftadır varsa ve geçmiyorsaBalgamın rengi pas rengindeyseVakit kaybetmeden bir doktora görünmelisiniz.Kan tükürmek, hemoptizi olarak adlandırılır ve akciğer kanserinin en sık görülen semptomlarından biridir.

Amerikan Kanser Derneği'ne göre, kan tükürmek genellikle akciğer kanserinin diğer belirtileri ile birlikte görülüyor.

NHS'ye (National Health Servic) göre en yaygın belirtiler şu şekilde;

Geçmeyen öksürük,
Kalıcı nefes darlığı
Açıklanamayan yorgunlukAçıklanamayan kilo kaybıNefes alırken veya öksürürken ortaya çıkan ağrıKanlı balgam

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
KanserBelirtilerNelerdir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle