KIZILAY ŞUBE BAŞKANI ATEŞ HİSSELERİ AÇIKLADI

Türk Kızılay’ı kurban hisse bedellerini açıklayarak deprem bölgeleri ve Gazze’ye yardım yapılacağını açıkladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:28
101 Okunma
KIZILAY ŞUBE BAŞKANI ATEŞ HİSSELERİ AÇIKLADI

Türk Kızılay’ı kurban hisse bedellerini açıklayarak deprem bölgeleri ve Gazze’ye yardım yapılacağını açıkladı.

Türk Kızılay, Kurban Bayramı manevi zenginliğini ve bereketini, vekâletle kurban kesim kampanyası aracılığıyla sofralara taşıyor. Bu yıl da kurban bereketini yıl boyu yaşatanlara ‘’Hilal Olsun Türkiye’’ sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılay, vekâlet bedellerini de duyurdu. Türk Kızılay Şube Başkanı Murat Ateş, yaptığı açıklamada, ‘’Kızılay Kurban Modeli sayesinde, Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle hazırlanan kavurma konserveleriyle milyonlara yardım elini uzatmayı planlayan Kızılay, Gazze’deki mağdurlar için de aynı konservelerden hazırlayacak. Kızılay, Deprem bölgesi ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine yapacağı dağıtımlardan arta kalan konserveleri de tüm Türkiye’ye yayılan aşevlerinde sıcak yemek yapmak için kullanacak. Bu yıl Türkiye, Gazze ve 19 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için toplam 130 bine yakın vekâletle kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Gazze’deki çatışma mağdurlarına yönelik de ayrı planlama yaptı. Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle kesilip konserve yapılacak kurbanlardan elde edilecek kavurma konserveleri ‘İyilik Gemileri’ vasıtasıyla Gazze’ye de gönderilecek. Kızılay’ın bir başka önceliği de Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedeler olacak. Kavurma konservelerinin ağırlıklı bölümü deprem bölgesindeki ailelere dağıtılacak. Kızılay, kurban paylarından ülke genelindeki aşevlerinde ise sıcak yemek yapacak.

Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapan Kızılay, 2024 yılı kurban hissesi bedellerini yurt içinde 11 bin750 TL, Gazze’deki mağdurlar için 11 bin 750 TL, yurt dışı için de 4 bin 300 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayan ve hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler ise Türkiye ve Gazze için 1 hisse karşılığı 370 Amerikan Doları veya 345 Euro, diğer ülkeler için de 135 dolar veya 125 euro bedel ödeyerek vekâlet verebilecek.

Türkiye ve Gazze’nin yanı sıra milletimizin merhamet elinin sınırları aşarak farklı bölgelere de uzanmasını sağlayacak olan Kızılay, 2024 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Balkanlar’da Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan, Ortadoğu’da Irak, Suriye, Yemen, Afrika’da ise Çad, Nijer, Somali, Kenya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Burkina Faso olmak üzere 19 ülkede vekâletle alınan kurbanların kesimlerini yapılacak. Kızılay, kesimlerden sonra hazırlayacağı kurban paylarını, uzmanları aracılığıyla anlık olarak belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Kurban Vekâleti Kızılay’a Nasıl Verilir?

Kızılay’a vereceği kurban vekâletleriyle birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebiliyorlar’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kıızlay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle