EMEKLİ PROMOSYONLARINA MAYIS AYARI!

Emekli promosyon kampanyalarında Mayıs rakamları belli oldu. 12 banka düğmeye bastı. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Mayıs 2024 Cuma 12:02
317 Okunma
EMEKLİ PROMOSYONLARINA MAYIS AYARI!

Emekli promosyon kampanyalarında Mayıs rakamları belli oldu. 12 banka düğmeye bastı. 

Banka promosyonu güncellemeleri yapıldı. Buna göre en yüksek emekli promosyon miktarı 18 bin TL olurken, en düşüğü de 8 bin TL oldu. 

MAYIS AYI EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYALARI

12 banka Mayıs ayı emekli promosyon kampanyalarını açıkladı. Geçtiğimiz ay kamu bankalarında asgari emekli promosyon tutarının 8-12 bin TL olarak belirlenmesinin ardından özel bankalar da harekete geçerek emekli promosyon kampanyalarını güncelledi. Mayıs ayına girilmesiyle yenilenen emekli promosyon kampanyalarında 12 bankanın promosyon tutarları dikkat çekti.

KAMUDA ARTIŞ YÜZDE 166'YI ÖZELDE YÜZDE 40'I AŞTI

Kamu bankalarında asgari emekli promosyon tutarı 8 bin TL olurken, maaşa göre bu rakam 12 bin TL'ye kadar yükselecek. SGK özel bankalarla da anlaşma yapıldığını açıkladı. Bununla beraber kamuda artan promosyon tutarlarının etkisiyle özel bankalarda tutarlar ek ödemelerle beraber 18 bin TL'ye yükseldi. Kamu da yaklaşık yüzde 166'lık artış yaşanması rekabeti artırarak özel bankalarda yüzde 40 civarında bir artışı beraberinde getirdi.

Öte yandan SGK ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek.

EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYALARINDAN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Emekli maaşı bağlanan herkes herhangi bir banka seçerek emekli promosyon alma imkanından faydalanabiliyor. Eski ve yeni farketmeksizin tüm emekli vatandaşların hakkı var.

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Ancak bankalar bu tür ürünler karşılığında yüksek promosyon teklif edebiliyor.

EMEKLİ VATANDAŞ SÜRESİ DOLMADAN BANKASINI DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?

3 yılı dolan emekliler artık yeni emekli promosyon alma hakkına kavuşuyorlar. Bu noktada mevcut bankanız ile görüşüp yeni rakam üzerinden emekli promosyonunuzu alabilirsiniz. Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir. Burada kalan dönemin ödemesi iade yapılarak promosyon anlaşması iptal edilip daha yüksek para veren banka tercih edilebilir.

Süresi sona eren emekliler istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilirler. Ancak süre dolmadan da banka değiştiriliyor. Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz. Burada cayma hakkınızı kullanıyorsunuz. Ve bu hakkı istediğiniz sayıda kullanabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI ALINAN BANKA NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. Bunun dışında e-Devlet'ten de banka ve şubesi kolayca seçilebiliyor. Herhangi bir ekstra işlem yapmaya gerek kalmıyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
EmekliPromosyonlarıZAM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle