BOZÜYÜK’TE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü Bozüyük'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı.

19 Mart 2014 Çarşamba 09:05
1649 Okunma
BOZÜYÜK’TE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü Bozüyük'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende  Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ve Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Törenler daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim ve Ortaokulu tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Aygül Kap Çanakkale Savaşları’nın tarihsel açıdan önemi hakkında bilgi veren bir konuşma yaptı. Ardından Bakım Teğmen Onur Kurban yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin, yalnız Türk tarihinin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirterek “   Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk Devleti’nin kaderini olumlu yöne değiştirmekle kalmayıp, dünya milletinin düşünce yapısının değişimine büyük etkisi olmuştur” dedi. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından seslendirilen Çanakkale Orotoryosu ve tiyatro gösterisiyle sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü etkinliklerinde ayrıca İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından ise şehitlik gezilerek her bir şehide karanfil sunuldu.

Düzenlenen törenlerin sonunda Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile birlikte protokole yemek verildi.  

Törenlere; Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, siyasi parti temsilciler, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Son Güncelleme: 19.03.2014 09:05
Anahtar Kelimeler:
Bozüyük18 Mart çanakkale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle