YAZIN DOĞRU ZAMANLARDA DIŞARIYA ÇIKMAK VÜCUT İÇİN YARARLI

Bilecik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Emre Esen, yaz aylarında doğru zamanlarda dışarı çıkmanın vücut için yararlı olacağını söyledi.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 08:10
1268 Okunma
YAZIN DOĞRU ZAMANLARDA DIŞARIYA ÇIKMAK VÜCUT İÇİN YARARLI

Bilecik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Emre Esen, yaz aylarında doğru zamanlarda dışarı çıkmanın vücut için yararlı olacağını söyledi.

 

 

  Esen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların sıcak olmasından dolayı vatandaşların evde kaldığını, serinlemek için ise varsa klima ve camları açtığını belirtti. Böyle durumlarda boyun tutulmalarının arttığını ifade eden Esen, ”Oluşan tutulmaların ağrısından kurtulmak için doğru bilinen bir yanlış var. Tutulmaları masaj yaparak dağıtmak etkili olabilir. Ama doğru olan ise tutulan bölgeye başparmak yardımıyla baskı uygulanmalıdır, sıcak bir şekilde tampon yapılmalıdır” dedi.

 

 

  “SICAK BÖLGEDE YAŞAMANIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI VAR”

 

  Dr. Esen, doğru zamanlarda dışarıya çıkılmasını ve güneşin vücut için yararlı olduğunu belirterek, “Sıcak bölgede yaşıyoruz  ve bunun avantajları da var dezavantajları da. Güneşten faydalanabiliriz ki D vitamini sentezi için güneş gerekmektedir. Tutulmaların çoğu zaten bu vitaminsizlikten kaynaklanıyor. Bunun nedeni ise giyim alışkanlıklarımız ve doğru zamanlarda güneşten faydalanmamamız. Tabi aşırı sıcaklardan vücuttan atılan tuz ve minareller de tutulmalara ve türevi şikayetlere yol açabilir” dedi.

 

  SIVI VE GEREKİRSE TUZ TÜKETİMİ ÖNEMLİ

 

  Ayrıca Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Esen, vatandaşları güneşten faydalanırken zarar görmemeleri için günde en az 1 şişe soda, 2,5 litre sıvı tüketilmesini, tansiyon düşüklüğü yaşıyorlarsa ayranın içine fazla olmamak kaydıyla tuz ve soda içmeleri gerektiğini de belirtti.

Son Güncelleme: 19.08.2015 08:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle