PAZARYERİ VİZYON BİR İLÇE HALİNE GELİYOR

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, gecelerini gündüzlerini Pazaryeri için harcadıklarını ve Kent Meydanı projesi ile Pazaryeri’nin vizyon bir ilçe haline geleceğini söyledi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 06:29
1213 Okunma
PAZARYERİ VİZYON BİR İLÇE  HALİNE GELİYOR

 Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, gecelerini gündüzlerini Pazaryeri için harcadıklarını ve Kent Meydanı projesi ile Pazaryeri’nin vizyon bir ilçe haline geleceğini söyledi.  

  Yalçın, yaptığı açıklamada, 2014 yerel seçimlerinde Pazaryeri halkına ve ilçeye yakışır bir Kent Meydanı sözü verdiklerini hatırlattı. Halkının desteği ile seçildikten sonra Kent Meydanı ve İlçe Meydanı için Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yoğun bir çalışmaya girip bu projeyi gerçekleştirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yalçın, "2015'in Mayıs ayında Kültür Vakfı Kurulumu tarafından projemiz onaylandı. Mayıs ayında meydan üzerindeki 2 tane belediyemize ait binanın yıkımını gerçekleştirdik. Tabi bunun birde projenin çizimi tabi mekaniğin, elektriğin tesisatın çizimi gerekiyordu.

 

 

 Bunu da Bursa’nın Yıldırım İlçe Belediyesi bizim kardeş belediyemiz Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Beyle görüşmeler yaptık. Bu süreçte 2015'in Şubat ayından beri sürdürmekteyiz. Şuan da projemiz bitti. Yine hem Yıldırım Belediyesi personeli ve bizim personel hem oturacak konuşacak bunu ihale safhasındayız şu anda ihale dosyası hemen hemen hazırlandı. Önümüzde ki günlerde ihaleye çıkacağız. Bu proje çizim işini de Yıldırım Belediyesi üstlendi kardeş Belediyemiz olduğu için biz burada yapmak istediğimiz Pazaryeri'nin tam merkezinde olan bir meydan. Bu nedenle Pazaryerine bir kimlik kazandırmak istiyoruz" dedi.

 

 

“KENT MEYDANI İLE OTOPARK ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK”

 

  Pazaryeri'nin 20-30 sene sonrasını düşünerek Kent Meydanı projesi ile ilk defa ilçede bir otopark çalışması yapacaklarını belirten Yalçın, “Binamızın kaba hatlarıyla size anlatayım; altta 40 araçlık otoparkımız var ısıtma sistemleri var. Zemin katta 13 tane dükkanımız var bu 13 tane dükkanımızın 12 tanesi asma katlı. 1’inci katta yine 12 tane dükkanımız ve toplam 25 tane dükkan olacak. Zemin ve ikinci katta da bir Kültür Merkezi olacak. Şimdi bunun birde finansman ayağı var. Finansman ayağında biliyorsunuz Sayın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Pazaryerili ve Sayın Bakanımız bu Pazaryeri'nin değişmesini ve gelişmesini katkıda bulunması için katkısı olması için böyle bir teklifte bulunduk.

 

 

 Sayın Başbakan Yardımcımız da bizi çok iyi karşıladı. Hem tanıtma konusundan hem de Maliye bakımından bir ödenek bekliyoruz. Maliye Bakanlığı ödemesi Belediyeler direkman Maliye Bakanlığından alınamadığı için şöyle bir formül gerçekleştirildi. Sayın Valimizle de görüştük. Vali ve İl Özel İdaresi ile bir ortak çalışma yapalım dedik. Bu Kültür Hizmetleri Projesi kapsamına geçtiğimiz ay İl Genel Meclisinde Eylül ayı toplantısına önerildi. Bu toplantıya Sayın Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan’ın babaları da teşrif ettiler ve bize güç verdiler. İl Genel Meclisinde şöyle bir karar çıktı. Eğer Maliye Bakanlığından bu proje için ödenek geldiği takdirde zemin ve ikinci katta olan Kültür Merkezini İl Genel Meclisine tahsis edilmesine ve ödeneğin Pazaryeri Belediyesine aktarılmasını ve ihalenin de Pazaryeri Belediyesi tarafından yapılmasına ‘oy birliği’ ile karar verildi. İl Genel Meclis Üyelerinin bu duyarlı davranışlarından dolayı ben şahsım ve İlçe halkı adına çok teşekkür ediyorum. Oy birliği ile karar çıktı. İnşallah önümüzde ki 10-15 gün içerisinde aldığımız bilgilere göre Maliye Bakanlığımızdan ödenek de gelecek” diye konuştu.

 

 

“ALLAH BU PROJEYİ BİZE NASİP ETTİ VE BU BİR EKİP İŞİDİR"


  Bu proje için yapımına tahmini 16 ay bir süre konulacağını ifade eden Yalçın, “2017 yılında güzel bir iş merkezi ve Kültür Merkezi ve altında çoğu yerleşim yerine örnek olacak otoparkımız olacak. Tabi bu projenin gerçekleşmesinde ben hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum çünkü hemşehrilerim dediğiniz gibi 30-40 yıldan beri bu meydanın düzenlenmesi iş merkezinin olmasını burada bir kimlik kazandırmasını hep söylediler. Allah bunu projeyi bize nasip etti ve bu bir ekip işidir. Ben hem İl hem de Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma, hemşehrilerimizin bu isteğini karşıladığı için ve onların bu istekte devamlı ısrarcı oldukları için ben çok teşekkür ediyorum. Tabi burada ki iş merkezinden başka aynı zamanda Pazaryeri'nin meydanında düzenleme yapacağız. Bizim orada ki amacımız orada bir işi merkezi olması. Doğanlar cami var bizim restore ettiğimiz geçen yıl tarihi bir dokusu var. O camiden bizim İş Merkezi yapacağımız yerin 60-70 metre mesafesi var. Orada güzel bir yürüyüş yolu yapıp burada ki araçların tek şeritli olarak yapıp orayı tarihi dokuya göre yürüyüş yolu yapıp o meydanı da o araç çevre kirliğini otoparkta çözüp çevre kirliğinden ve gürültüden arındırmak meydanı hem hemşehrilerimizin hem de misafirlerimiz geldiği zaman Pazaryeri meydanında bir kimlik kazandırmak amacımız. İnşallah bu projeyi de yapmak Allah bize nasip eder” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 12.10.2015 06:29
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediyePazaryeri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle