İSRAF ETMEYİP BİRBİRİNDEN GÜZEL YİYECEKLER YAPTILAR

Bilecik Atatürk İlkokulu’nda ekmek israfını engellemek amaçlı bir program düzenlendi.

29 Mayıs 2014 Perşembe 07:25
1811 Okunma
İSRAF ETMEYİP BİRBİRİNDEN GÜZEL YİYECEKLER YAPTILAR

Bilecik Atatürk İlkokulu’nda ekmek israfını engellemek amaçlı bir program düzenlendi.

 Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe okul öğrenci velilerinin bayat ekmeklerle yaptıkları 100'e yakın yiyeceklerin sergilediler. Yapılan etkinlik  hakkında bir konuşma yapan okul müdürü İsmail Işık, toplumda ekmek israfı bilincini geliştirmek, ekmek israfına dikkat çekmek ve israfı önlemek amacıyla okullarında böyle bir etkinlik yapmayı uygun bulduklarını ifade etti. Işık, “Çocuklar görerek öğrenirler. Sizlerin şimdi burada yaptığınız etkinliğin annelerimizin yaptığı ürünlerin onlara çok şey öğreteceğinden eminim. Sayfalar dolusu kitap okusa, saatlerce nasihat dinlese şimdi verdiğimiz mesaj onlarda çok daha kalıcı olacaktır” dedi.

 Okul Müdürünün ardından bir konuşma yapan, İl Milli Ediğim Müdürü İsmail Altınkaynak, burada gördüğü manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “İsraf edilen ekmekler değil önümüzde olanlar israf edilecek ekmeklerin nasıl tekrar değerli halle geldiğinin somut göstergesidir. Bunu hem öğrencilerimize hem Bilecik’imize hem tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Tabi burada basın mensuplarımıza çok büyük iş düşüyor. Bu yapılan çalışmayı ne kadar iyi duyurursak başka illere de örnek olup sadece sloganda kalan bir çalışma değil de bugün yapılan gibi bir çalışma olur” dedi.

 Konuşmaların ardından “Ekmek İsrafı” konulu düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

 Programa Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

 

 

 

Son Güncelleme: 29.05.2014 07:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle