İL EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI ARABA KULLANANLARIN DİKKATİNE

Bilecik Emniyet Müdürlüğü personellerini başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdi.

11 Kasım 2014 Salı 11:31
2271 Okunma
İL EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI ARABA KULLANANLARIN DİKKATİNE

Bilecik Emniyet Müdürlüğü personellerini başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdi. 

 

 

Yapılan ödül töreninde açıklamada yapan İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik’te yabancılarla ilgili kamuoyunda sık sık farklı bilgiler düşüncesinde olduğunu veya eksik bilgilerden kaynaklandığını düşündüğünü belirterek “Bizim şehrimizde kayıtlı yabancı sığınma statüsünde olsun ikametle ilgili diğer konularda personel gereği gelen yabancılar olsun bin 700 civarında yabancıların çoğunluğu yüzde doksanı çok değişik ülkelerden vatandaşlar var. Özellikle Kuzey Irak, Afganistan, İran gibi yerlerden Suriye’deki yabancı sayısı ikamet belgesiyle bulunan veya Suriye’den şehrimize gelenlerin sayısı, kayıtlı olanların sayısı rakamına göre 175 civarında.

 Bu il genelinde ilçeler ve merkezimiz dahil olmak üzere toplam 175 tane Suriyeli insanımız yaşamaktadır şehrimizde. Bunların çoğunluğu hemen hemen tamamına yakını kayıt altında. Çünkü kayıt altına alındıkları zaman kendileri de biliyorlar ki birçok haklardan, sosyal imkanlardan yararlanma imkanları var. Onun için koşa koşa gelip kayıt oluyorlar. Kayıt dışı Suriyeli var mıdır derseniz belki 5 veya 10 ya vardır, ya yoktur ve bizim şehrimizde bulunan yabancılardan dolayı herhangi bir sıkıntımız veya halkımızın herhangi bir rahatsızlığı genel olarak bulunmamakta ama mevzuat olarak kendi insan problemimizi görüp zaman zaman suç işleyen insanlarımız var onlarda da mutlaka oluyordur. Ama genel olarak bir sıkıntımız yok. Biz bunların hiç olmaması için elimizden gelen gayreti de aynı zamanda göstermeye çalışıyoruz. Yabancılara karşı bir problemimiz bir sıkıntımız olmadığı gibi kayıt altında huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamanız için elimizden gelen çalışmayı mutlaka yapacağız” dedi.

 

 

              “BİLECİK’TE TRAFİK EN BÜYÜK SORUN”

“1 AY SONRA KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASINA BAŞLAYACAĞIZ”

 

  Bilecik’te en büyük sorunun trafik olduğunun altını çizen Özüdoğru, “Trafik şehrimizin en büyük sorunlarından biri. Trafikle ilgili sorunlarımız. Elimizden geldiği kadar insani güçle yani kendi gücümüzle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama tamamen bizim çalışmamızda da çözülebilecek sorunlar değil. Trafikle ilgili kış lastiği uygulaması 1 ay sonra başlayacak. Özel araçlarda her ne kadar zorunlu olmasa da kış lastiği ticari araçlarda zorunludur. Mevsim nasıl geçer bilemiyorum şehrimizin yapısına konumundan dolayı özel araçlarda da kış lastiği uygulaması kendi vatandaşımızın kendi yararına olduğu düşüncesindeyim. Küçük eğimlerde, küçük sokaklarda veya diğer yollarımızda mutlaka kış lastiği gerekiyor. Kış lastiğinin dışında benim söylemek istediğim şehrimizle ilgili Emniyet ve Teşkilat olarak elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizin giriş çıkışlarına plaka tanıma sistemi için çalışmalarımız var. Bunu hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Yeni Polis Merkezi Amirliği ile ilgili çalışmamız var mevcut yer ihtiyacımızı karşılamadı ve güvenlik açısından yetersiz olduğundan dolayı yerimizi ve planımızı yapmak için uğraşıyoruz. Yeni terminal binasının yanında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilgili yerimiz hazır projemiz bitti. İhalesi yapılmıştı zaten temelini atmayı planlıyoruz. Şehrimizle ilgili gerek Teşkilat olarak gerekse personel olarak elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Biz personelimizden memnunuz. Arkadaşlarımızın tamamından memnunuz. Biz tüm personellerimizi ödüllendirmek istiyoruz ama bulundukları konum itibariyle, çalıştıkları yer itibariyle hepsi ödülü hak ediyor” dedi.

 

 

  “TRAFİK CEZALARI TRAFİK KURALI İHLALİ NEDENİYLE KESİLEN BİR CEZA”

 

 

  Trafik cezaları trafikte suç işleyen yani trafik kuralı ihlali nedeniyle kesilen bir ceza olduğunu belirten Özüdoğru, “ Yani biz istemiyoruz ki ceza kesmeyi. Az bir para değil yazılan rakamlar genelde geliri belli olan insanlarımız için daha çok sıkıntıya sebep oluyor ama netice bir kural ihlalinden kaynaklanıyor. Bildiğim kadarıyla ceza yazmıyoruz kimseye. Kazaları görüyorsunuz yani sorumlusu neticede hepimizin vicdanı sızlıyor meydana gelen kazalarda. Bizim insanımız ölüyor yüzde doksan dokuzu da sürücü hatalarından kaynaklanan kazalar. Yorgunluk dikkatsizlik, tedbirliksiz, aşırı hız bunlardan kaynaklanan kazalardan dolayı yazmamız gerekiyor. Belki çok daha fazla ceza yazarız göndeririz trafik personeline akşama kadar bütün araçlara ceza yazın diyebiliriz. İstesek hepsine ceza yazarız ama böyle bir ceza yazma gibi düşüncemiz yok. Fakat düzeni sağlamamız gerekiyor. Ceza yazmamız da halkımızın can güvenliğini sağlamaktan olması gereken bir şey diye düşünüyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 11.11.2014 11:31
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKEMNİYETSorunlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle