ENGELLİLER SOĞUKTA BEKLEMELERİNİ PROTESTO ETTİ

Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninde, soğuk havada dakikalarca protokol mensuplarını bekleyen engeliler isyan etti.

03 Aralık 2015 Perşembe 09:10
1982 Okunma
ENGELLİLER SOĞUKTA BEKLEMELERİNİ PROTESTO ETTİ

  Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninde, soğuk havada dakikalarca protokol mensuplarını bekleyen engeliler isyan etti.

 

 

  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bugün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlenecekti. Tören alanında belirtilen saatte hazır bulunan engelliler, yaklaşık yarım saat boyunca protokol mensuplarının gelmesini bekledi. Bu durum karşısında bazı engelliler, töreni beklemeyerek alanı terk etti. Bunun üzerine Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, töreni başlatarak, Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engelli bir vatandaşa taşınabilir solunum cihazı hediye edildi.

 

 

 

  “SÖZ VERDİKLERİ HALDE PROGRAMA KATILMADILAR”

 

  Tören sonunda açıklama yapan Bilecik Engelsiz Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altındaş, sabah protokol üyelerinin kendisini aradığını belirtti. Altındaş, "Dediler, ‘Başkanım biz ilk programı kongre merkezinde yapacağız. Bizim programımız 10.30’da buyurun katılın. Fazla sürmeyecek.

 

 

 En azından 11:15’te Cumhuriyet Meydanı'na hep birlikte döneceğiz’ dediler. Fakat orada işleri uzadı. Bu işi programlı yapsaydık, ben geçen senede aynı saatte yaptım programı. Buradan sonra gidelim oraya değil mi? Çelenkimizi koyalım törenimizi yapalım vatandaşımıza da cihazı teslim edelim buradan sonra oraya gidelim. Bu programsız yapılmaz. Ben de mecbur oraya 15 dakikalığına katıldım. Program devam ediyordu ben yarıda kestim buraya geldim.

 

 

 Burada da arkadaşları bekletmiş olduk. İlk önce bize değer vermeleri lazım. Söz verdikleri halde programa katılmadılar. Hepsine ben davetiye göndermiştim. Fakat maalesef umduğumuz gibi olmadı. İnşallah seneye böyle bir hata yapmazlar. Herhangi bir tepkim olmayacak. Mühim olan burada hastaya cihazı vermek ötekilerin katılıp katılmaması önemli değil” dedi.

 

 

 

  “SOĞUKTA ÜŞÜYORLAR ZATEN RAHATSIZLAR”

 

  Eşi engelli olan Alaattin Uzun ise, kendilerinin soğukta beklediklerini ve protokol üyeleri katılsaydı memnun olacaklarını belirtti. Uzun, “Sahip çıkılmıyor. Sizlerde bunu yayınlarsanız basına, sesimizi duyurabilirsek ne mutlu bize. Davetiye verdiğimiz halde haber verdiğimiz halde programları aynı saate denk getirmeleri bizim anlamadığımız konu o. Mesela biz davetiyelerde 11'de olduğunu belirttik. Gazetelere ilan verdik. Belediyeye anons ettirdik. Ama bile bile aynı saate denk getirmek neden yani? Sonuçta onlar da engelli bizde engelliyiz.

 

 

Engelli diye bir ayrım yok. Şimdi sağlamız ama 5 dakika sonra kimin ne olacağı hiç belli değil. Hem aynı saate denk getiriyorlar hem yarım saat bekletiyorlar. Mağdur oluyoruz. Soğukta üşüyorlar zaten rahatsızlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 Öte yandan törene, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ile bir kaç tane kurum müdürü katıldı.

 

Son Güncelleme: 03.12.2015 09:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle