DÜZENLENEN YARIŞMADA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDULAR

Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü mini sumo robot kategorisinde Türkiye birinci oldu.

17 Mayıs 2014 Cumartesi 12:01
1724 Okunma
DÜZENLENEN YARIŞMADA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDULAR
 Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü mini sumo robot kategorisinde Türkiye birinci oldu.
  Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda düzenlenen 8’inci Uluslararası Robot Yarışmasında Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü mini sumo robot kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Uluslararası Robot Yarışmasına 12 ülkeden 45 üniversite, 185 Ortaöğretim kurumu olmak üzere 230 grubun katıldığı, bin 204 robotun yarıştığı yarışma, bu yıl temalı, çizgi izleyen, sumo, mini sumo, robotino ve serbest katagori olmak üzere 6 dalda gerçekleştirildi.
 Danışman öğretmenler Harun Yıldırım ve Volkan Can ile Robot Kulübü öğrencileri Abdülsamet Aşık, Ergülü Alıtkan, Gökhan Aksoy, Kerem Akkaya, Mehmet Cengiz, Mehmet Kuşçu, Onur Şanlı, Ramazan İpek, Sezer Şafak, Yasin Sarı ve Zafer Güner ile yarışmalarda Bilecik ilinin temsil ettiler. Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin “Atakan” isimli robotunun finallerdeki rakibi ise geçen yıl Türkiye 1’incisi olan Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi robotları oldu. Finallerde her iki rakibine karşı galip gelen öğrencilerimiz “Atakan” isimli robotla mini sumo robot kategorisinde Türkiye birincisi oldular.
 "Tarihi İpek Yolu" temalı 8’inci Uluslararası Robot Yarışması’nın ödül törenine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve davetliler katıldı.
 Yarışmada birinciliği elde eden öğrenci ve öğretmenler Bin TL, tam altın, tablet bilgisayar ve başarı belgesi ile ödüllendirildiler. 

Son Güncelleme: 17.05.2014 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle