DÜN BU CAMİMİZDE SELA VERİLMEDİ

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Temmuz 2019 Salı 13:38
3048 Okunma
DÜN BU CAMİMİZDE SELA VERİLMEDİ

 Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere Köyünde imam olmayınca 15 Temmuz gecesi sela okunmadı.

 


  15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümünde Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde "90 bin camide sela okunacak" bilgisi Diyanet İşleri Bakanlığınca duyurulmuştu. Pazaryeri'ne bağlı Gümüşdere Köyünde köy imamının Ocak ayında yıllık izine çıkması ve izin dönüşü emekliye ayrılması ile imamsız kalan Gümüşdere Köyünde 15 Temmuz gecesi sela okunmadı. Çevre köylerde selalar okunurken Gümüşdere Köyünde okunmaması tepkilere neden oldu. 
  Köy muhtarının konuyu defalarca ilçe Müftülüğüne ve Bilecik Müftülüğüne bildirmesine rağmen köye bir imam atanmadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında köy imamsız kalmasın diye İlçe Müftülüğü tarafından köye başka bir ilden atanmış, köylüler teravih namazlarını bu imam sayesinde kılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan BAKKAL 2019-07-17 18:08:28

yuh yani köyde kimse sela okumayı bilmiyormuş mu?

banner22

resim yükleresim yükle