DEMİREL’İN NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTIĞI ESKİ İL BAŞKANINDAN DEMİREL’E VEFA

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için Bilecik’te okutulan mevlitin ardından cami imamı ve cemaatten Demirel’e övgü dolu sözler.

03 Temmuz 2015 Cuma 13:24
1819 Okunma
DEMİREL’İN NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTIĞI ESKİ İL BAŞKANINDAN DEMİREL’E VEFA

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için Bilecik’te okutulan mevlitin ardından cami imamı ve cemaatten Demirel’e övgü dolu sözler.  

 

 

  91 yaşındayken hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Türkiye'nin 81 ilinde ailesi tarafından bugün mevlit okutuldu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bilecik merkez Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan Orhan Gazi Cami'sinde ikindi namazı öncesi düzenlenen mevlite katılımın fazla olmaması gözlerden kaçmadı.

 

 

 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Kur’an- Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi. Kur’an- Kerim tilaveti ardından kılınan ikindi namazı sonrası cami çıkışında cemaate Demokrat Parti (DP) yetkilileri üzerinde Süleyman Demirel’in resmi bulunan ağzı kapalı külah içinde lokum ve gül suyu ikram etti.

 

 

  “CUMHURBAŞKANLIĞI MEVLİTİN ÖZELLİKLE ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİNDE OKUTULMASI İSTEDİ”

 

  Orhan Gazi Camii imamı Necati Çalışkan, Cumhurbaşkanlığından kurumlara gelen yazı doğrultusunda vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in mevlitin Şeyh Edebali Türbesi yanında bulunan Orhan Gazi Camisinde okutulması istediğini söyledi. Mevlit için Cuma namazında cemaate duyuru yaptıklarını belirten Çalışkan, “Süleyman Demirel Türkiye Cumhuriyetinde önemli bir isim.

 

 

 Yapmış olduğu icraatlar onun bazen zaman zaman gülümseten sözleri. Hakikaten siyasi tarihimizde yeri önemli bir isim. Bir yönüyle biz sadece burada küçücük bir ona merasim yaptık ama tabi büyük bir isim. Meşhur bir lafı olan  “6 defa gittik 7 defa geldik” sözüyle demokrasinin kazandığını bütün dünyaya esprili bir şekilde de haykıran bir isim. Allah'ım rahmet eylesin inşallah kendisine, ailesine, değerli eşine. Rabbım inşallah ahiretleri güzel olsun” dedi.

 

 

  29 YAŞINDA İL BAŞKANINA DEMİREL’DEN NİKAH ŞAHİTLİĞİ

 

  Dönemin en genç İl Başkanları arasında yer alan ve 1988 senesinde dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı olan Süleyman Demirel’in nikah şahitliği yaptığı Sezai Balta, Demirel'in cenazesine ve ardından mevlitine katılarak vefa örneği sergiledi. Demirel ile İl Başkanı olarak çalıştığı belirterek Balta, “Tüm ülkenin en genç il başkanıydım o zaman.

 

 

 Aynı zamanda benim nikah şahitliğimi yapmıştı. Ben kendisi ile meşhur çalışma odasında dizinin dibinde onlarca kez sohbetine katılmışımdır. Biz de çok derin anıları vardır. Onun yeri doldurulamayacaktır. Hem bizim gönlümüzde doldurulamayacaktır hem ülkemiz olarak doldurulamayacaktır. Kendisini çok arayacağız. Kendisinin cenazesine ise bizzat gittik ona ne kadar saygı göstersek az” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 03.07.2015 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle