129 BİN ÇOCUĞA DESTEK

Yoksul ailelerin çocuklarına yardım miktarında 128 bin 988 çocuğa ulaşıldı. Çocuklar sadece maddi değil aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda da destekleniyor

05 Ağustos 2019 Pazartesi 10:14
201 Okunma
129 BİN ÇOCUĞA DESTEK

Yoksul ailelerin çocuklarına yardım miktarında 128 bin 988 çocuğa ulaşıldı. Çocuklar sadece maddi değil aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda da destekleniyor

Yoksul çocuklar, Sosyal ve Ekonomik Destekle (SED), ailelerinden ayrılmadan destekleniyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SED'le 2019 Haziran ayı itibarıyla 81 ilde 128 bin 988 çocuğun desteklendiğini kaydetti. Selçuk, Okul Destek Projesi'ni de 81 ilde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

SANAT VE SPORA DA DESTEK VAR

Aynı haneden en fazla iki çocuk için yardım yapıldığını, hakkında korunma ya da tedbir kararı alınmış, sosyal hizmet kuruluşlarının himayesine bırakılan, desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları tarafından yanlarına alınabilecek özellikleri taşıyan ve kurum bakımından ailesine döndürülen çocuklar için bir sınırlandırma bulunmadığını hatırlatan Bakan Selçuk, hizmetin etkinliğinin artırılması ve sosyal yönünün geliştirilmesi içinse Okul Destek Projesi başlattıklarını ve 81 ilde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Okul Destek Projesi kapsamında ise bakanlık bilgilerine göre öncelikli olarak Ağrı, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Konya, Muğla, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta yaşayan, 6, 7 ve 8. sınıf aralığında okuyan, sosyal ve ekonomik yoksunluk içerisindeki kız çocukları desteklendi. Bu durumdaki çocukların sosyal, kültürel, sportif ve akademik faaliyetlere katılımı sağlandı.

Okul Destek Projesi ile ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlanırken bu kapsamda da SED hizmetinden yararlanan çocuklar sadece maddi olarak değil, sosyal, akademik, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle de destekleniyor.

KAYNAK:SABAH

Son Güncelleme: 05.08.2019 10:20
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle