KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINA YENİ DÜZENLEME

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasa TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklif, çalışanlara elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyetinden öğrencilere verilen katkı kredisinin faizsiz geri ödenmesine, icra takibine giren borçlardan maske cezalarına kadar pek çok konuyu içeriyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
08 Ekim 2022 Cumartesi 11:54
331 Okunma
KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARINA YENİ DÜZENLEME

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasa TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklif, çalışanlara elektrik ve doğalgaz desteğine vergi muafiyetinden öğrencilere verilen katkı kredisinin faizsiz geri ödenmesine, icra takibine giren borçlardan maske cezalarına kadar pek çok konuyu içeriyor.

KARA LİSTEDEN ÇIKACAK
Torba teklif ile kredi, kredi kartı borçları, karşılıksız çek ve senet gibi konular yüzünden kara listeye alınanların, geciken kısmı 1 Temmuz 2023'e kadar ödemeleri şartıyla kara listeden çıkarılmasını içeren bir düzenleme geliyor.

2.7 MİLYARLIK MASKE CEZASINDAN VAZGEÇİLİYOR
MASKE ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşlara toplam 2.7 milyar lira ceza yazıldığını aktaran Elitaş, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında bu yasakları ihlal edenlere yazılan söz konusu alacaklardan vazgeçileceğini söyledi. Yurtdışından araç getirenler ile ilgili de düzenleme yapılıyor. İki yılda çıkarmayana verilen cezalar siliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle