BİLECİK'TE ASANSÖRLER GÜVENCE ALTINDA

Bilecik Belediyesi ile imzalanan protokol gereği; Bilecik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için protokol süresince kontrolleri, Türk Satandartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilecek.

18 Temmuz 2014 Cuma 06:11
875 Okunma
BİLECİK'TE ASANSÖRLER GÜVENCE ALTINDA

Bilecik Belediyesi ile imzalanan protokol gereği; Bilecik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için  protokol süresince kontrolleri, Türk Satandartları Enstitüsü (TSE)  tarafından gerçekleştirilecek. İmzalan protokole ilişkin, Bilecik Belediyesin'nden yapılan açıklamada şu biligilere yer verildi:''Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 5 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı resmi gazetede yayınlanan ''Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'ne göre, asansörlerin periyodik kontrollerini, A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları'nın yapması zorunluluğu getirildi. Yönetmelik gereğince asansörlerin yılda en az bir kez A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekiyor. Bina yöneticileri, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla, gerek kullanım hatalarından gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlemesi için, asansörlerinin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan sorumlu tutuluyor. Aynı yönetmelikte belediyeler, sınırları içindeki her asansörün konrtol edilmesini sağlamak ve denetlemekle sorumlu kılınıyor. 

Yapılcak kontroller neticesinde; Uygunluğu (kullanılabilir olduğu) tespit edilen asansörlere yeşil etiket, uygunsuzluk (tamamen kullanılamaz durumda olduğu) tespit edilen asansörlere kırmızı etiket, uygunsuzluğunu giderildiği (bakımdan geçtikten sonra) tespit edilen asansörlere sarı etiket yapıştırılacak. Periyodik kontroller dışındaki asansör bakımlarını TSE'den Hizmet Yeterlilik Belgesi almış firmalara yaptırılması, bakım sözşleşmelerinin zamanında yapılması, titizlikle uyulması ve uygulatılması da, asansörlerin daha güvenilir olması ve istenmeyen olaylara meydan verilmemesi bakımından önem arz ediyor.''Konu ile ilgi görüşlerini aktaran TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca şunları belirtti:''Enstitümüz, asansör yıllık kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından bu yana herhangi bir ticari kaygı gütmeden yurdun dört bir yanında mevcut birimleri ile hizmet vermektedir. Gerek ilgili idareler ve gerekse kamuoyu nezdindeki enstitümüze karşı duyulan memnuniyet ve güven sayesinde hizmet verilen iligili idare sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Diğer taraftan ruhsat aşamasında olan asansörlerin tam muayenesi de TSE tarafından yapılarak Bilecik'te daha güvenli asansör kullanımı hedeflenmektedir. 


Son Güncelleme: 18.07.2014 06:11
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle