BALIK SEVENLERİN DİKKATİNE? BALIKTA SON GÜN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağını başlatıyor.

14 Nisan 2014 Pazartesi 13:57
2919 Okunma
BALIK SEVENLERİN DİKKATİNE? BALIKTA SON GÜN

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağını başlatıyor. 

  Av yasağı 1 Eylül'de sona erecek. 15 Nisan'dan itibaren, isteyen balıkçılar karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı yapabilecek. 

 

 Bilecik Pazartesi pazarında görüşlerinin aldığımız balıkçı Ömer Hoşgör ,bugün son balık av günü olduğunu belirtti. Hoşgör, " 1 Eylüle kadar amatör balıkçıdan balık alacağız. Ama bunun yanında kültür balıkları ve dondurulmuş balıklar satacağız. Şuanda 15 Temmuza kadar tatlı suda av yasağı var. 15 Temmuzda tatlı su balığıda satmaya başlayacağız. Deniz balığı bugün son gün. Tezgahlarımızı bundan sonra kültür balıkları süsleyecek ve bunları tüketeceğiz " dedi.

 Bilecik'li Balıkçılar, bu av mevsiminde balık az çıktığı için fiyatların yüksek olduğunu, yasakla beraber fiyatların daha da artacağını belirttiler.

 2013-2014 av sezonunda avcılıktan elde edilen üretimimizin önemli bölümünü hamsi, palamut, istavrit ve çaça gibi göçmen balık türleri oluşturduğu belirtildi.Göçmen balıkların üretiminde balık türünün biyolojisi, ortamdaki besin durumu, besin zincirindeki yeri ve su sıcaklığı gibi bazı çevresel faktörler etkili olmaktadır. Bu nedenle balıkların av verimlerinde, yıllara göre dalgalanma görülebilmektedir. Avlanılan türler açısından, bir önceki av sezonu ile karşılaştırma yapıldığında; hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında ise bir miktar düşüş olduğu gözlenmiştir.

 

 

Son Güncelleme: 14.04.2014 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle