ZARAR BÜYÜK

Marmara Bölgesi’nin örtü altı tarımda önemli merkezlerinden Bilecik’teki seralar oluşan hortumdan ikinci kez zarar gördü.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Haziran 2022 Çarşamba 11:14
695 Okunma
ZARAR BÜYÜK
banner15
banner18

Marmara Bölgesi’nin örtü altı tarımda önemli merkezlerinden Bilecik’teki seralar oluşan hortumdan ikinci kez zarar gördü.


Bilecik'in "Marmara'nın küçük Antalya'sı" diye tabir edilen Söğüt ilçesinde, Sakarya Nehri havzasındaki Yakacık köyünde oluşan hortum seralara büyük zarar verdi.

6 bin dönüm seranın bulunduğu bölgede oluşan hortum seraların örtüleri parçalarken, sırık diye tabir edilen demirler de koptu. Sırıklara bağlı olan ipler koparken, çoğu salatalık fidesi de hasar gördü.


Yakacık Köyü Muhtarı ve salatalık üreticisi Hüseyin Yıldırım, bugünlerde çiftçilerin bir de hortumla uğraştığını anlatarak, "Salatalık topluyorduk seranın içinde toz dumana karıştı, acayip bir hortum geldi. Demirleri, serayı, benim buraları, yan tarafları aldı. Arkadaşların domates seralarını aldı.

Epey bir zayiat yaptı. Biz seradan kaçtık gittik artık. 10 dönüm civarı seralarda zarar var. Bir naylonun 120 lira metresi, yani benim bu serada 20 bin lira zarar var" dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2022 12:21
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERMarmaraHortum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükleresim yükle