CEP TELEFONLARINA ÖTV AYARI

Cep telefonlarında ÖTV matrahları yeniden belirlendi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Nisan 2022 Salı 11:18
147 Okunma
CEP TELEFONLARINA ÖTV AYARI

Cep telefonlarında ÖTV matrahları yeniden belirlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Özel Tüketim Vergisi matrahı 1.500 TL'yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 25 oldu. ÖTV matrahı 1.500-3 bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlendi.

3 bin TL'nin üzerindeki telefonlarda ise yüzde 50'lik oran değişmedi. Cep telefonlarındaki vergi oranları değişmezken vergi matrah miktarları güncellendi. Daha önce yüzde 25'lik dilimde 1.200 TL'yi geçmeyen telefonlar yer alıyordu. Yüzde 40'lık dilimde ise 1.200-2.400 TL'lik ÖTV matrahı olan telefonlar bulunuyordu.

Özel tükettim vergisi nedir?


Özel Tüketim Vergisi matrahı ürünlerden alınacak vergi miktarını belirlemede kulanılıyor. Matrah, vergi borcunu hesaplamak için kullanılan, vergi yasalarına göre belirlenen vergiye tabi tutar anlamına geliyor.

KAYNAK: Yenişafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle