Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl 733’üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerine katılmak üzere Bilecik’in Söğüt ilçesine geldi.

Şenliklerin ikinci gününde MHP Lideri Bahçeli, ilk olarak Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Aydoğdu, Bahçeli'ye Söğüt hatırası tabak ve el işlemesi dokuma hali hediye etti. Belediyedeki programın ardından Hükümet Konağı'nın önünde Yörükler karşılandı. Burada konuşma yapan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 733 yıldır devam ettirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin, Türk milletinin birlik ve beraberliği açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Ülkemizin milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bugünlerde, buradaki binlerce insan, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği noktasındaki hassasiyetini ortaya koymaktadır.


Bizler burada Ertuğrul Gazi'nin bekçileri ve Türk milletinin mümtaz temsilcileri olarak, bu cennet yurdu vatan bırakmak için kanlarını canlarını feda etmekten çekinmeyen, bu ecdada vefa borcumuzu daha çok çalışarak, daha çok üreterek ve atalarımızdan miras olan dinimize vatanımıza bayrağımıza kültürümüze sahip çıkarak bir nebze olsun ödeyebiliriz. Yapılan anma törenleri birlik ve beraberlik için bir vesile olmaktadır.

Bağımsızlığımıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne özellikle bu cennet yurdun vatan edilmesinde Ahlat Malazgirt, Söğüt, Çanakkale Dumlupınar gibi tarihimizin dönüm noktası olan mübarek yerlerimize sahip çıkmamız gerekir. Söğüt, aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa, tarihe şeref veren bir milletin şehit kanları ve irfan ile yazıldığı bir destandır. Söğüt 6 asır sürecek bir mücadelenin başlama noktası, Alplerin ve erenlerin omuz omuza vererek cihan bir devleti kurdukları kutlu bölgenin adıdır" dedi.

Söğüt'ün milli birlik ve beraberliğin getirildiği, herkesin kucaklaştığı yerde olduğunu ifade eden Aydoğdu, "Söğüt kuruluşun olduğu kadar kurtuluşunda beşiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İnönü Zaferlerinden sonra Metris Tepe'ye gönderdiği, 'Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus tarihini de yendiniz' telgrafı olan ulvi topraklardır. Söğüt Türk boylarının uğrak yeri, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne sevk edilen bir sancaktır" diye konuştu.

Konuşmasının ardında Yörük Federasyonları adına "Hoş bulduk" konuşmasını yapmak üzere Bursa'nın Orhaneli ilçesi Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, her yıl düzenlenen Söğüt Şenliklerine yıl içerisinden bu yıl nasıl kutlamaları gerektiğinin heycanını yaşadıklarını söyledi. Bu şenlikleri ellerinden geldiği kadar katılım sağlayıp ve çocuklar gibi bu günü beklediklerinin belirten Tatlıoğlu, "Çünkü bizler Ertuğrul gazinin torunlarıyız Hayma ananın torunlarıyız Osman Gazinin Orhan Gazi'nin torunlarıyız. Yani bir akraba topluluğuz sülalemizi burada topluyoruz.

Nasıl 400 çadırla 700 yıl imparatorluğumuz olan Osmanlı İmparatorluğu dünyanın 3 kıtasında at koşturup gerektiği zaman oralarda kalıp kök salmışsa bizde buralarda bir düdük öttürünce Yörük tabirinde hepimiz buraya toplanıyoruz hepimiz saygı ve sevgi çerçevesinde birbirimizle kucaklaşıyoruz. 733'üncüsünü kutladığımız bu şenliğe şimdiye kadar emek veren 733 yıldır. Bu organizeyi yapan bu dünyadan göçenlere Allah rahmet eylesin Allah nur içinde yatırsın diyoruz sağ olanlara da Allah selamet versin hepsinden Allah razı olsun diyoruz.

Ve bugün bu şenlikte toplanmamıza vesile olan öncelikle şenlik komitesine bu şenliğe katkıda bulunan Kültür bakanlığımıza ve şenliğe gelen bütün dostlarımıza bütün akrabalarımıza ayrı ayrı selam ve saygı ediyor hepinize teşekkür ediyoruz buraya geldiğiniz için değerli dostlar biz burada kendimizi buluyoruz. Biz burada birbirimize sarıldıkça bu ülkenin ne kadar güçlü olduğunu bu ülkenin tohumlarının ne kadar sağlam olduğunu daha da bir iyi görüyoruz. Biz Türkiye de Yörük Türkmenler olarak bu vatanın asli unsurlarıyız.

İktidarıyla Muhalefetiyle bütün olayları yakından takip ediyoruz bizim şiarımız hayra motor olmak şerre fren olmaktır. Dolasıyla iktidarıyla muhalifiyle bu ülkeye hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz Allah onlardan razı olsun. Eyer bizlere bir iş düşerse bizlerde bu iş için geçmişte olduğu gibi her an her saniye hazır olduğumuzu buradan önce ülkeye sonrada tüm dünyaya da haykırmak istiyoruz. Bu organize için tekrar Yörük Türkmen şürası ve Aksakallılar meclisi adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ve protokol üyeleri, mehteran eşliğinden Hükümet Konağı önünden tören alanına kadar yürüdü. Burada Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret eden Devlet Bahçeli, esnaf ziyareti de yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı. Bahçeli'nin yarın sürecek olan programa katılacağı öğrenildi.








