TÜZÜN'E YENİ GÖREV

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bölge halkına yardımlarını ulaştırmalarını sağlamasının en doğru şekilde gerçekleşmesi için kurulan 'Yardım Koordinasyonu'nun başına getirildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Şubat 2023 Pazartesi 12:40
780 Okunma
TÜZÜN'E YENİ GÖREV

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bölge halkına yardımlarını ulaştırmalarını sağlamasının en doğru şekilde gerçekleşmesi için kurulan 'Yardım Koordinasyonu'nun başına getirildi.  


  Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve 13.5 milyon insanı etkileyen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından bölgeye destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede CHP Genel Merkezi, depremin ilk anında kurduğu yardım koordinasyonunun başına Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü görevlendirdi. CHP Genel Merkezinin depremin ilk anında oluşturduğu Yardım Koordinasyon Ekibinin başında bulunan Tüzün; çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve CHP'nin her zaman bölge halkının yanında olacağını söyledi.
  "İlk andan itibaren CHP’li belediyelerimizle irtibata geçerek bölgede yaşanabilecek olumsuzları en alt seviyeye ulaştırmak adına çalışmalar yürüttük"
  Geçmişte Bilecik Belediye Başkanı olarak görev yapan ve hali hazırda CHP Yerel Yönetimler heyetinde illeri, ilçeleri ve beldeleri tek tek gezerek çalışmalar yürüten Tüzün, "Ülkemizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli ve milyonlarca insanımızı etkileyen depremin ardından bölge halkına ulaşmak adına derhal çalışmalarımıza başladık. Genel merkezimiz düzeyinde kurulan yardım koordinasyon ekibinin başına getirildim. İlk andan itibaren CHP’li belediyelerimizle irtibata geçerek bölgede yaşanabilecek olumsuzları en alt seviyeye ulaştırmak adına çalışmalar yürüttük. Kriz anında devletimizin yapamadığı tüm yardımları yapmaya özen gösterdik. Başta belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımıza göstermiş oldukları çabadan dolayı teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız” dedi.
  "17 Şubat tarihi itibariyle 199 belediyemiz tarafından 6 bin 250 araç ve 16 bin 891 personel bölgeye gönderilmiştir"
  Deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında da bilgiler Tüzün “Depremin ilk anından itibaren oluşturduğumuz yardım kampanyasında 17 Şubat tarihi itibariyle 199 belediyemiz tarafından 6 bin 250 araç ve 16 bin 891 personel bölgeye gönderilmiştir.  Araçlar arasında tam teçhizatlı arama-kurtarma araçları, iş makineleri, transfer otobüsleri, itfaiye, sağlık ve eczane araçları ile insani yardım malzemeleri taşıyan araçlar bulunmaktadır. Gıda, kıyafet ve hijyen ürünleri başta olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan toplam 4 bin 250 tır/kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu bölgeye gönderilmiştir. İnsani yardım malzemeleri arasında günlük; 475 bin öğün kapasiteli 95 mobil mutfak, 290 bin kapasiteli 58 ikram aracı, 125 bin ekmek 13 mobil fırın hizmeti verilmektedir. Ayrıca 2 milyon 491 battaniye, 178 bin 362 ısıtıcı/soba, 30 bin 705 çadır, 573 konteynır, bin 123 mobil tuvalet/duş, 3 milyon 489 bin hijyen paketi, bin 142 jeneratör de bulunmaktadır. Belediyelerimiz özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek çalışmalarını sürdürecektir” dedi.
  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün son olarak “Deprem bölgesine yardımlar hız kesmeden devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Son Güncelleme: 20.02.2023 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2023-02-20 13:53:24

ay ne önemli görev bende zannettim bakan yardımcısı falan oldu

Avatar
rumenige 2023-02-21 23:25:39

Tarihi mi? Abartma sizin huyunuz da bu kadar da olmaz. Rakamlar da abartı, herşey sayı ve sidik yarışına döndü artık.

banner22

resim yükleresim yükle