SERT TEPKİ! ÖZÜR DİLE

Büyük Birlik Partisi (BPP) Mustafa Destici’nin 'Tito artığı' sözüne Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği de sessiz kalmadı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Nisan 2023 Perşembe 12:16
285 Okunma
SERT TEPKİ! ÖZÜR DİLE
banner15

Büyük Birlik Partisi (BPP) Mustafa Destici’nin 'Tito artığı' sözüne Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği de sessiz kalmadı. 


Dernek tarafından yapılan açıklama “Sayın BBP Başkanı Mustafa Destici, katıldığınız bir televizyon programında bir kişiden bahsederken söylemlerinizin maksadını aşarak Rumeli kökenli göçmenleri ve gurbette çalışıp Türk ekonomisine katkıda bulunan milyonlarca insanımızı ayrıştırmaya yönelik peşin fikirlerle çirkin bir şekilde yermeye çalışan açıklamalarınızı derin üzüntüyle izlemiş bulunmaktayız. 'Tito Artıkları' dediğiniz bu insanlar 1350 yılından beri o topraklarda Türklüğün ve İslam’ın bayraktarlığını yapmışlardır. Rumeli insanı inançlarını, vatanlarını ve bayraklarını için canlarından aziz bilip kutsal bildiklerine zarar gelmemesi için gözlerini kırpmadan toprağa düşenlerdir. Osmanlı tarihindeki Rumeli’nin ve Rumeli insanının önemini tarih kitaplarından çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hiçbir şey bilmiyorsanız en azından bütün nimetlerinden faydalandığınız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de o topraklardan doğup büyüdüğünü bilmeniz gerekirdi. Rumeli camiamızı derinden yaralayan talihsiz açıklamanızdan dolayı sizi esefle kınarken, camiamızdan özür dilemeye davet ederiz" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle