MUHTEŞEM AÇILIŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bilecik’te toplam maliyeti 169 Milyon TL tutarında olan 18 tesisin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

06 Mayıs 2016 Cuma 13:13
1366 Okunma
MUHTEŞEM AÇILIŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bilecik’te toplam maliyeti 169 Milyon TL tutarında olan 18 tesisin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik ziyareti kapsamında ilk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret etti. Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, buradan Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Salonunda basına kapalı Koordinasyon Toplantısına katıldı. Cuma namazını Bilecik Kayı Boyu Camiinde kılan Balkan Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalar dağıtım törenine katıldı.

 

 

BİLECİK’İN TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR”

 

Salonda açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in tarihi bir gün yaşadığı söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı tarafından çok büyük yatırımlar yapıldığı hatırlatan Yağcı sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Çok önemli yatırımlarının bir taraftan temelin atarken, diğer taratanda açılışlarını hep birlikte gerçekleştirmenin haklı hazzını, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşattığı için bu güzel hizmetleri şehrimize değer olarak kattılar. Sayın Bakanımızın özel katkılarıyla sunmuş olduğu desteklerle bizleri de motive ederek belediyemizin de yaptığı bir hayvan barınağının da bugün açılışını yapıyor olmak bizleri de daimi bir mutluluk veriyor. Arzu ediyoruz, dua ediyoruz ve bu noktada hep birlikte çalışıyoruz ki cenabı hak bizleri hep böyle güzel anlarda, güzel işlerde ve başarılı çalışmalarda birlik, beraberlik içerisinde böyle hayırlı hizmetlerde bir araya getirsin diyorum.”

 

 

“BİLECİK’E 13 YILDA 212 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, DSİ olarak Bilecik’e son 13 yılda 212 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu yatırımlar neticesinde 24 milyon metreküp barajlarımızda suyu depolayarak 84 bin dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize 35 milyon TL zirai gelir sağladık. 15 dere ıslahını tamamlayarak bin 230 dekar alanı taşkınlardan koruduk. Gölpazarı Akçay barajında ve Pazaryeri Küçük Elmalı’da inşaat çalışmaları devam ediyor.

 

 

 Önümüzdeki günlerde Bilecik şehrine kazandıracağımız şuan projelendirme durumunda olan yatırımlarımızda bulunmaktadır. Bunların 3 adedi baraj, Bozüyük barajı, Ayvacık barajı, Yenipazar barajıdır. 5 adedi gölet, 12 adedi ise sulamadır. Bugün toplam maliyeti 169 milyon TL tesislerimizin 6 adedi baraj,1 adedi baraj ve sulama, 2 adedi gölet ve sulama, 1 adedi sulama tesisi, 7 adedi ise taşkın koruma tesisidir.  Bu tesisleri tamamladığımızda 24 milyon dekar tarım arazisi sulanacak. 18 milyon suyu depolayacağız” dedi.

 


 

DEVLET ORMANCILIĞINDAN MİLLET ORMANCILIĞINA GEÇMEYE BAŞLADIK”

 

  Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini belirterek, “Şeyh Edebali’nin memleketinde artık onun sözü ile ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözünü benimsedik. Dolayısıyla eskiden ormanlarımızda yasakçı bir zihniyet  varken artık bundan sonra halkımıza ormanlarımızı açmaya başladık.  İstenildiği kadar şehir ormanları yapıyoruz ve daha da ötesi istenildiği kadar ceviz badem ekilecek ve gelirleri muhtarlara ait olacak. Siz ne isterseniz biz onu yapacağız.

 

 

 Konuşmalardan sonra kura ile cevizleri biz sizlere dağıtacağız. 49 yıllığına sizin olacak. Burada arıcılık yapan bütün vatandaşlarımıza diyoruz ki gelin beraber bal ormanları kuralım.  Sizin ekonomik değerleriniz ne kadar yüksek olursa ülkenin değeri yükselir. Bundan sonra ormanların yönetiminde de sizlere söz sahibi vereceğiz. İnşallah bu ormanları hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

 


 

BUGÜN BİZİM İÇİN GERÇEKTEN MUTLU BİR GÜN”

 

 AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, Bilecik’in 2000 yılların başından bu güne kadar değişimlerinin ortada olduğunu söyleyerek, “Bugün bizim için gerçekten mutlu bir gün. Her zaman Bilecik’imize gelen Ertuğrul’umuza gelen kuruluşun ve dirilişin şehri Bilecik’e gelen Sayın Bakanımız bu sefer heybesi daha fazla dolu olarak geldi. Sayın Bakanım Bilecik’te sizin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden önce ne kadar başlamış yatırım varsa atık vaziyette idi. Hatta burada kendi bekçisini emekli inşaatı yüzde 20 seviyesine gelmiş baraj inşaatı vardı. Gün geldi siz bunların hepsini tamamladınız. Cumhuriyet tarihi boyunca Bilecik’e 2000 yılına kadar yapılmış olan barajların, göletlerin kat ve kat fazlasını sizlerin gayreti Bilecik’e verdiğiniz destekle yapmış oldunuz” dedi.

 

 

“BİLECİK’E 36 MÜJDE İLE GELDİK”

 

  Son olarak açılışlar öncesi sahneye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik’e eli boş gelmediği ve eli boş gelmedin caiz olmadığı belirterek, “Bugün buraya hakikaten önemli müjdeler ile geldik.  Dağıtılan kitapçığa bakarsanız biz bugün buraya tam 36 müjde ile geldik. Geçen yılda 30 tane müjde ile gelmiştim şimdi 66 altı adet müjdemiz var. Biz sözümüzün eri  hükümetiz. Geçen sene verdiğimi 30 müjdenin 25’i bitti, 5 tanesinin inşaatı devam ediyor. Onunda bu yılsonuna kadar bitirin talimatı verdim.

 

 

 İnşallah bugün de atacağımız temellerin bitiş saatini vereceğiz. Biz ömrümüz boyunca şunu yapmaya çalıştık zaman çok kıymetli. Heba edilen zamanı geri getirmek mümkün değil.  O yüzden biz Orman ve Su İşleri Bakanlığına şöyle bir slogan seçtik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanlar yarışıyor. İnşallah zamanla yarışarak bu tesisleri yapacağız.

 

 

 Bu müjdelerin çoğu DSI’ ya ait. Burada mesela çok sayıda baraj ve gölet yapılacak. Bu 36 müjdenin 26’sı DSİ’ye ait. Bölge müdürüm inşaat zamanı odasının kapısını kilitliyor hep arazide onu yerinde bulamazsınız. Şeyh Edebali’nin muhteşem bir sözü var. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ bizde devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik.

 

 

 Şuan 7 tane müjde de Orman Genel Müdürlüğümüzün. Bilecik’in ben her tarafını gezmişimdir. Dolayısıyla burası saklı bir cennettir. Biz burayı doğa turizminin merkezi yapmak istiyoruz. Kaymaklara, belediye başkanlarına her türlü desteği vereceğiz.  Bizim bunu yapma boynumuzun borcu bir vefa borcudur.  Ertuğrul Gazi’ye borcumuz var, Şeyh Edebali’ye vefa borcumuz var. Bütün müjdelerimiz kitapta teker teker mevcut oradan bakabilirsiniz.

 

 

 Bu kitapçıkta planlanan her şey barajlar, göletler, sulama tesisleri, ormancılık faaliyetleri, meteoroloji faaliyetleri var. Bizim sözümüz sözdür, biz sözünün eri bir hükümetiz. Sizin ekonomik değerleriniz ne kadar yüksek olursa ülkenin değeri yükselir. Buradan üreteceğiniz zeytin ve yağ sizin ekonominize fayda sağlasın diye. Bundan sonra ormanların yönetiminde de sizlere söz sahibi vereceğiz. İnşallah bu ormanları hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

 

 

Konuşmaların ardından sahneye kurulan butonları Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri basarken, DSİ tesisleri toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Ardında Bakan Eroğlu orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalarını dağıtırken, Bilecik Belediyesi'nce yapılan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaretinin ardından Bilecik’ten ayrıldı. 

 

Son Güncelleme: 06.05.2016 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle