MİLLETVEKİLİ TÜZÜN KİME YALANCI DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yıllardır bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolunun akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Tüzün, "Bu saatten sonra yol ile ilgili açıklama yapan iktidar sahipleri yalan söylemekten vazgeçsin, çıksın ve biz bu yolu yapamıyoruz, beceremiyoruz deyip gerçekleri söylesin" dedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:28
496 Okunma
MİLLETVEKİLİ TÜZÜN KİME YALANCI DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yıllardır bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolunun akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.  Tüzün, "Bu saatten sonra yol ile ilgili açıklama yapan iktidar sahipleri yalan söylemekten vazgeçsin, çıksın ve biz bu yolu yapamıyoruz, beceremiyoruz deyip gerçekleri söylesin" dedi.


  Tüzün,40 kilometrelik Bilecik-Yenişehir yolunu 30 dakikaya düşürecek ve bölgeyi Yenişehir havaalanı ve limana bağlayacak olan ve 2007 yılında ilk ihalesi yapılan ancak defalarca ihaleyi iptal edildiği söyledi. Bilecik-Bursa arasındaki ulaşımda önemli bir öneme sahip olan yolun ne zaman biteceğini Bakan Karaismailoğlu soran Tüzün sözlerine şöyle devam etti;
  "Bilecik’in kanayan yarası haline gelen yolun durumunu Bakan Karaismailoğlu soru önergesi olarak verdim.  Mizah konularına gündem olan bu yolun yapımı defalarca durmuştur. Yolun ihale sayılarına yetişememekteyiz. Güzel ilimizi ülkemizde espri konusu haline getirenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Bunu yapamayacaksanız neyi yapacaksınız?. Daha Bilecik-Yenişehir yolunu bitiremeyenler ay'a yolculuktan bahsediyorlar. Kendinizi komik duruma düşürmeyin. Bu millet ilk seçimde size en güzel cevabı verecektir. Bu yolu yapmak yapılacak ilk seçimden sonra bizlere nasip olacaktır. Bu yolu biz yapacağız, sizi de bu yoldan göndereceğiz. Bu saatten sonra yol ile ilgili açıklama yapan iktidar sahipleri yalan söylemekten vazgeçsin, çıksın ve biz bu yolu yapamıyoruz, beceremiyoruz deyip gerçekleri söylesin” dedi.
  Tüzün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu soruları, "2007 yılında yapımına başlanan ve 15 yılda bitirilmeyen yolun güncel durumu nedir. Yol inşaatı için kaç ihale yapılmıştır. 15 yılda projede bulunan 1 köprülü kavşak, 19 kavşak ve 4 köprünün kaçı tamamlanmıştır. 2007’deki ihale bedeli nedir, bugüne kadar maliyeti nedir ve tamamlanması için ne kadar ödenek ayrılmıştır. Karayolları yetkilileri ödenek yetersizliği konusunda çelişkili açıklamalarda bulunmaktadır, gerçek bilgi nedir. Kamulaştırma bedellerinin tamamı ödenmiş midir. Projenin 15 yılda bitirilmemesinin gerekçeleri nelerdir. Proje ne zaman tamamlanıp, yol hizmete açılacaktır. Yol projesi tamamlandığında maliyeti kaç TL olacaktır" sordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle