MEMLEKET PARTİSİ BİLECİK İL BAŞKANI HÜSEYİN KORKMAN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapımına başlanan ancak halen bitirilemeyen yurt binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
21 Temmuz 2022 Perşembe 17:30
443 Okunma
MEMLEKET PARTİSİ BİLECİK İL BAŞKANI HÜSEYİN KORKMAN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
banner15

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapımına başlanan ancak halen bitirilemeyen yurt binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yurt inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Hüseyin Korkman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada yurt inşaatı için taahhüt edilen sürenin üzerinden 385 gün geçtiğini ve müteahhidin inşaatı yapmayı bıraktığını iddia ederek, eski TEDAŞ binasının bulunduğu alanda Bilecik Valiliği'ne tahsis edilerek yapımına başlanan 'Konuk Evi'ni eleştirerek, "Geleceğimiz gençlerdir, konuk evleri değildir" dedi.

Bilecik'e gelen öğrencilerin kiralık ev noktasında barınma sorunu olduğunun altını çizen Başkan Korkman, Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün'e seslenerek, yurt sorunuyla ilgili çalışma yapıp yapmadıklarını ve ilgili mercilere soru önergesi verip vermediklerini sordu. Eğitim hakkının anayasal bir hak olduğunu ve AK Parti iktidarının yanlış öncelikler tespit ederek Bilecik'te konuk evi inşaatı yaptığını vurgulayan Başkan Korkman, burada yaptığı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"ENFLASYON ÇOK YÜKSEK OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR"

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı olarak Bilecik'in bütün sorunlarını bildiğimizi önceki yaptığım açıklamalarda söyledim. Bildiğiniz üzere üniversiteye giriş sınav sonuçları açıklandı. Ülkemizde eğitimin paralı hale geldiği tartışmasızdır. İlimizde bulunan Şeyh Edebali Üniversitemize ülkemizin diğer illerinden gelecek bir çok öğrenci olacaktır. Ülkemizde ve dünyada ekonomik bir kriz vardır. Ülkemizin parası çok değer kaybetmiş ve enflasyon çok yüksek olarak devam etmektedir. TÜİK'in enflasyon rakamları gerçeği yansıtmamakla birlikte diğer ülkelerle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Gerçek enflasyon yüzde yüzü aşmış durumdadır.

"YANLIŞ ÖNCELİKLER TESPİT EDİLİYOR"

Ülkemizde ve ilimizde ev kiraları çok yüksek olarak devam etmektedir. İlimize gelecek öğrencilerimizin barınma sorunu herkesin malumudur. Buradan şunu söylemek istiyorum ülkeyi yöneten iktidar gençlerimizin barınma ve yurt sorununu çözmekte çok ama çok yetersizdir. Eğitim hakkı anayasal bir haktır. Ülkemizi yöneten iktidar sahipleri yanlış öncelikler tespit ederek ilimizde konuk evi inşaatı yapmaktadır.

İKTİDARA SESLENDİ

Burada da gördüğünüz gibi Yüksek öğrenim görecek gençlerimizin kalacakları yurt inşaatıyla ilgili bildiğimiz kadarıyla müteahhit yurt inşaatını bırakmıştır. Buradan iktidara şunu söylemek isterim; 'Önceliğiniz devlet konuk evi yapmak olmamalıdır. Geleceğimiz olan gençlerimizin barınma ve yurt sorunlarını çözmek olmalıdır.'

"BUGÜN İTİBARİYLE 385 GÜN GEÇTİ"

Burada yapılması planlanan ve 20.09.2019 tarihinde ihale edilen yurt inşaatının 650 gün içinde tamamlanması ön görülmüştür. Ancak gelinen süreçte bu inşaatın yapım süresi bugün itibariyle 385 gün geçmiştir. Yani bir yıldan fazla gecikmiş durumdadır. Mevcut iktidar bu yurdu neden tamamlamamaktadır? Ödenek mi bitmiştir? Önceliği bu yurda vermeleri gerekirken devlet konuk evi inşaatı yapmak ne kadar akılcıdır?

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Buradan ilimizin iktidar milletvekili Selim Yağcı'ya sormak isterim; 'Bu yurt sorunuyla ilgili ne yapmıştır?.' Buradan muhalefet milletvekili Yaşar Tüzün'e de şu soruyu sormak isterim; 'Burada yapılması planlanan yurda ilişkin olarak gecikmenin nereden ileri geldiği konusunda soru önergesi vermiş midir?'

"HEP BİRLİKTE GELECEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ"

Memleket partisi olarak ilimizin tüm sorunlarını biliyoruz ve gündeme getirmeye de devam edeceğiz. İktidarda bulunanlara da söylemek istiyorum; 'Geleceğimiz gençlerdir, konuk evleri değildir. Gençlerimiz için, bu yurdun bitirilmesi için gerekenin yapılmasını istiyorum.' Memleket Partisi iktidarında gençlerimizin tüm sorunları çözülecek, yurt, barınma ve eğitim anayasal hakları geri verilecektir. Gençler, hep birlikte geleceğimizi geri alacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle