"KARŞI PARTİLERDEN KİMLERİN BİRİNCİ SIRA ADAYI OLMASINI İSTERSİNİZ?"

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti'nin tüm Türkiye genelinde aldığı oyu Bilecik’te alamadığını söyleyerek, " Türkiye genelinde yüze 45 alırken Bilecik’te yüzde 35’lerde, 37’lerde kaldı. Benim adaylığıma baktığımız zaman tüm seçimlere partimizin aldığı oydan 7 puan 8 puan fazla aldım" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
05 Nisan 2023 Çarşamba 13:55
954 Okunma
"KARŞI PARTİLERDEN KİMLERİN BİRİNCİ SIRA ADAYI OLMASINI İSTERSİNİZ?"

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti'nin tüm Türkiye genelinde aldığı oyu Bilecik’te alamadığını söyleyerek, "AK Parti Türkiye genelinde yüze 45 alırken Bilecik’te yüzde 35’lerde, 37’lerde kaldı. Benim adaylığıma baktığımız zaman tüm seçimlerde partimizin aldığı oydan 7 puan 8 puan fazla aldım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili ve 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimi için partisinden aday adayı olan Yaşar Tüzün Bilecik Olay Haber ofisimizi ziyaret ederek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İl genelinde hedeflerin birinci parti olmak olduğu söyleyen Tüzün, "Eğer birinci sıra adayı gösterilirseniz karşı partilerden kimlerin birinci sıra adayı olmasını isterseniz? sorusuna, "Zor bir soru kolay değil. Şöyle tabi sonuçta her siyasi partinin kurumsal bir oyu söz konusudur. A partinin yüzde 20’dir, B partisinin yüzde 30 olur, C partisinin yüzde 15 olur. Aday bunu yüzde yirmilik oyu yüzde 30’a da çıkarabilir. Aday olur yüzde yirmilik oyu yüzde 15’e düşürebilir. Bilecik ufak yer herkes birbirini tanıyor kişiye göre değişkenlikler olabilir. Mesela baktığımız zaman tüm seçimlerde AKP tüm Türkiye genelinde aldığı oyu Bilecik’te alamadı.

Yani Türkiye genelinde yüze 45 alırken Bilecik’te yüzde 35’lerde, 37’lerde kaldı. Benim adaylığıma baktığımız zaman tüm seçimlere partimizin aldığı oydan 7 puan 8 puan fazla aldım parti yüzde 120 alırken biz yüzde 130 aldık. Yani 7 puan 8 puan ben fazla aldım ama AKP'nin adaylarına baktığımız zaman onlarda partisinin oyundan 7 puan 8 puan eksik aldı. Yani o zaman insanlar ne yapmış tercihini farklı kullanmış. Partili gitmiş Cumhurbaşkanına liderine vermiş ama partisinde başka tercih kullanmış.

Ben isim konusunda öneride bulunmak veya isim söylemenin çok hoş olmadığını düşünürüm siyasette. Her partiden çıkacak aday arkadaşımıza başarılar diliyorum. Ama bizim buradaki hedefimiz hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bilecik’te birinci parti olmak ve en azda 2 milletvekili çıkartabilmeye çalışmaya gayret edeceğiz. Bunu yapacağız zamanı geldiğinde ispatlayacağız. Şu ada nasıl Cumhuriyet Halk Partisi sahaya ilk indiyse listeler belli olduktan sonra en hazır en sağlıklı çalışmayı yine Cumhuriyet Halk Partisi yapacak diye düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN YILMAZ 2023-04-06 00:13:07

Kusura bakma Yaşar bey vatandaş size neden verdi başarınızdan değil ak partinin inatlaşması ve aday dan dolayı yoksa verileni alacak çünkü geldiğinizden beri bir yaptığınız iş yok

banner22

resim yükleresim yükle