İL GENEL MECLİSİ YENİ BAŞKANI SERKAN YILDIRIM OLDU

Bilecik İl Genel Meclisi 2014-2019 yeni dönemi bugün yapılan toplantı ile başladı.

07 Nisan 2014 Pazartesi 11:40
3155 Okunma
İL GENEL MECLİSİ YENİ BAŞKANI SERKAN YILDIRIM OLDU

Bilecik İl Genel Meclisi 2014-2019 yeni dönemi bugün yapılan  toplantı ile başladı.

Bilecik İli genelinde 11 Ak Parti , 7 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve 2 tane Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olmak üzere  20 tane  İl Genel Meclis Üyesi Çıkarmıştı. İl Genel Meclis üyeleri mazbatalarını aldıktan sonra bugün İl Özel İdaresi Meclis salonunda yapılan toplantı ile yeni dönemi  açtılar.

 Toplantıya tüm meclis üyeleri katılırken gündem maddelerin ilk 5 maddesi oylamaya sunuldu. Bu gündem maddeleri sırasıyla, Meclis Başkanının seçilmesi, Meclis 1’inci ve 2’inci Başkan vekillerinin seçilmesi, 2 asil ve 2 yedek katip üye seçiminin yapılması, İl Encümen üye seçiminin yapılması ve son olarak Komisyonlara üye seçiminin yapılması oylama sonucu yapıldı.

Eski Meclis Başkanı Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi ve grup sözcüsü olan Hasan Hüseyin Çelik yeni Başkanlığa aday olmazken Ak Parti gruba ise yeni Başkanlığa Serkan Yıldırımı gösterdi. Diğer Partilerin aday göstermez iken CHP ise 2 Meclis Üyesi olması dolayısıyla Meclis’te grup kuramadı. Yapılan oylama sonucu 11 Serkan Yıldırım’a çıkarken 9 oy boş çıktı ve oylama sonucu İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım oldu. Başkanlık seçimi sonrası diğer gündem maddeleri oylaması yapılırken İl Encümen Üyeleri ise, Ak Parti grubundan Hasan Hüseyin Çelik, Oğuz Sertler ve Ali Şenel oldu. Komisyon üyeliklerine ise 3 üye Ak Parti’den, 2 üye ise Mhp’den seçilerek oylama sonuçlandı.

 

Yapılan oylamalarının sonucu geriye kalan 4 gündem maddesinin görüşülmesi için Meclise ara verildi ve yarın saat 10:30’da yapılmak üzere Meclis Gündemi kapatıldı. İl Genel Meclis Üyeleri toplantının ardından bütün üyelerinin katılımı ile Cumhuriyet Meydanına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinin ardından  bugün yapılan program sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 07.04.2014 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle