CHP'DEN ALTERNATİF ÇELENK SUNMA

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma programı düzenlendi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
28 Ekim 2023 Cumartesi 16:06
265 Okunma
CHP'DEN ALTERNATİF ÇELENK SUNMA

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma programı düzenlendi.

Cumhuriyet meydanında bir araya gelen parti üyeleri, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ali Özdemir, "Cumhuriyetimizin 100. yılında bu konuşmayı yapmanın heyecanını yaşıyorum. Bugün kimseyi ayrıştırma günü değil. Çok daha anlamlı çok daha coşkulu kutlamamız gereken bugünü sıradanlaştırmaya çalışan zihniyetlere inat burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kurucu aklın yolunda, atamızın ve ilkelerinin izinde, bu büyük günleri daha da artan coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Son yıllarda birçok akademisyenin, siyaset bilimcinin, tartışa tartışa bitiremediği bir konuya kendi zihnimde ve sizlerin huzurunda bir nokta koymak istiyorum. Kim ne derse desin, büyük kitlelere hitap eden, 100 yıldır ayakta durabilen ve Cumhuriyeti ayakta tutan, Kemalizm artık bir ideolojidir.

Hem de bu ülke için 20. Yüzyıla damgasını vurmuş mükemmel bir ideolojidir. Bu ideolojinin ışığında cumhuriyetimizin ilk yıllarında, nasıl çalıştıysak ayni azimle çalışmak ve kat ettiğimiz yolları anlatmak için, nice marşlar yazıp söylemek en büyük gayemiz olsun. Ülkesine, vatanına, milletine asla sırt çevirmeyecek canla başla çalışan nice cumhuriyet çocukları yetiştirmek boynumuzun borcu olsun. Aydınlık yarınlar, hiç sönmeyecek medeniyet ışığı ve daha nice 100 yıllar bizlerin olsun. Bu güzel vatan toprağını, bu özgür gökyüzünü ve en önemlisi bu asırlık cumhuriyeti bize armağan eden büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Bu ülkeyi kurmak ve yaşatmak için kanlarını döken tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Bu azimle ve heyecanla, bizden sonrakilere daha nice yüzyıllar yaşayacak bir cumhuriyet bırakmak isteyen tüm yoldaşlarımıza selam olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun" dedi.

Alternatif çelenk sununa Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam, il ve belediye meclis üyeleriyle partililer katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle