"BİLECİK'İN EN BÜYÜK EKSİĞİ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olan Av. Faik Akarkarasu, partisinde her aldığı görevi, görevin gereklerine uygun yapmaya ve sonuna kadar takipçisi olmaya önem verdiğini söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Mart 2023 Çarşamba 12:48
238 Okunma
"BİLECİK'İN EN BÜYÜK EKSİĞİ"
banner15

Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olan Av. Faik Akarkarasu, partisinde her aldığı görevi, görevin gereklerine uygun yapmaya ve sonuna kadar takipçisi olmaya önem verdiğini söyledi.


14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi CHP'den milletvekili aday adayı olan Av. Faik Akarkarasu bir takım açıklamalarda bulundu. Akarkarasu, " Türkiye’nin bu en kritik seçiminde de bunu gerçekleştireceğimizden ve CHP'sini Bilecik’te 1. parti yapacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Birleşe, birleşe değişim ile kazanacağız. Partimize emek verdiğimi ve partimizin de bana emek verdiğini siyasal yaşamımda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğinden çok şey öğrendiğimi biliyorum. bu nedenledir ki siyasal birikimim, tecrübem Bilecik’i layıkıyla ve tüm sorunlarıyla ve çözümleriyle, sadece kitabi değil, aktif ve yerinde, kamuoyuyla birlikte usulünce ve Bilecik’in sesini yükselterek çözeceğime olan güvenim tamdır. Basit bir örneği meslek alanım itibariyle vermek isterim. Pazaryeri, Yenipazar, İnhisar ilçelerimizde adliye binası bulunmamakta, Bozüyük ilçemiz hariç tüm adliyelerimiz ilçelerimizde hükümet binalarının alt katlarına sıkışmış durumdadır.  Buraların ilçe olmasına rağmen yani teknik tabirle kaza yetkisi bulunmasına rağmen neden bu ilçelerimizden kamu yatırımları esirgenmiştir. İhracatçı bir iliz ama Gümrük Müdürlüğümüz kapatıldı. Örnekleri çoğaltmak mümkündür ilimizin kamu yatırımlarından yararlanamadığı açıktır. İlimiz tarım ve sanayinin yoğun birlikteliğini üzerinde bulunduran, her türlü olumlu iklim ve doğal kaynaklara sahip bir ildir. Kısacası Bilecik her yönüyle cazibe merkezi olan bir ildir. bu cazibe merkezinin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve dönüştürülmesi zaman ve teknolojik gelişmişlik ile bir bütün halinde gerek ülke gerek ilin refahı için, sonuçta tüm Bileciklilerin refahı için kullanılması gereklidir. Bilecik'in önemi, bu topraklarda İnönü Savaşlarından başlayıp Sakarya utkusu ve büyük zaferle taçlanan ulusal kurtuluş savaşının mihenk illerinden olmasıdır. Cumhuriyetin evladı olan demokrasinin yaşamı her zaman akıl, kural, kurum, demokratik toplum, değişim, gelişim ile olmuş ve olacaktır. Günümüzde ise kurallar, kurumlar şahsım” devletine ve zatımın” yönetimine indirgenmiştir. Bu “zatım ve şahsım” yönetimi Türkiye’yi 20 yılda derin bir kriz içine sokmuş ve şu anda ise tanımlanamayan bir başkanlık rejiminin girdabında Türkiye siyasal ve ekonomik olarak büyük bir sarsıntı yaşamaktadır. Yaşadığımız sosyal sarsıntı depremin şiddetinden çok daha büyüktür. Bunu her gün sokakta hepimiz yaşamaktayız. Bunun çözümü 21 yıldır süregelen yönetim ve onun anlayışını sandıkta mağlup etmek, Türkiye’yi tekrar güçlendirilmiş bir parlamenter yapıya oturtup, borç ve faiz zehrinden ekonomiyi çekip alıp, demokratik yolları açarak vücudu ve kılcal damarları yeniden temiz ve sağlıklı bir kanla beslemektir" dedi.
"Gün umudun günüdür, umut iktidar olur, birlikte çalışacak birlikte başaracak, birlikte kazanacağız"
Akarkarasu açıklamasının devamında, "Bu seçimde de cumhuriyet halk partisi yenilenmeyle, ittifak bileşenlerini oluşturan millet ittifakıyla seçime girecek ve iktidar olacaktır. Türkiye demokratik değişime tüm birikimi ile hazırdır. Bizler de tüm örgüt olarak sokağın sesini, halkın iradesini dikkate almak ve halkla birlikte, halkın iradesinin öncülüğünde siyaseti kurmak zorundayız. Bu nedenledir ki tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de halkımız değişim iradesini ortaya koymakta, siyasetin; temsilde sürekli kendini aynı şekilde düzenlemesini istememektedir. Hepimiz bu sese kulak vermeliyiz. Gün birlik günüdür. Gün umudun günüdür umut iktidar olur korku değil birlikte çalışacak, birlikte başaracak, birlikte kazanacağız" dedi. 
"Bilecik Eğitim Vakfı, Bilecik’in bir nevi temel harcı olacaktır"
28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi CHP'den milletvekili aday adayı olan Av. Faik Akarkarasu, Bilecik'in eksiklerinden bahsederek, "Bilecik Eğitim Vakfı, Bilecik’in bir nevi temel harcı olacaktır. Burada pek çok öğrencinin ekonomik sebepten eğitimini tamamlayamamasının önüne geçeceğiz pek çok insanın barınma ihtiyacının karşılanmasına vesile olacağız bunlar önemli sanayiciliğin önünü açmak Bilecik’in gerek sanayi sektöründe gerek maden sektöründe doğru ve çevreci yol izlemek. Sanayinin yaşadığı geçmiş yıllardaki teşvik sıkıntılarını yaşatmamak. Üniversitenin bir bilim üretim merkezi haline gelmesi Bilecik’in yönünü belirlemesi yani Bilecik’te bir şeyler oluyor mu? evet oluyor olması da gerekiyor. 21. yüzyıldayız ama olması gerekenler olması gerektiği şekilde olmuyor işte stadyum ihale ediliyor üçüncü kez ihale ediliyor bunlar gerçekleşmiyor. İnhisar Eskişehir yolunda ciddi sıkıntılar var. Gölpazarı ilçemiz sürekli göç veren ilçe. Bozüyük ilçemiz inovasyonunu çok daha yüksek kullanması gereken sanayiye sahip bir ilçe bunların oluşturulması gerekiyor. Hızlı trenden gerektiği kadar yararlanamıyoruz Bilecik’in su alan kullanımına ilişkin her ilçemizde problemimiz var. Geçen aday adaylığı tanıtımımda da söyledim 3 ilçemizde adliye yok Yenipazar ve Gölpazarı ilçesinde basit bir veraset almak için insanlar gidiyorlar ama orası da bir ilçe bunları çözümünü gerçekleştireceğim. Bunlar çözülür çözülemeyecek şeyler değil Bilecik’in en büyük artısı biz birbirimizle konuşabiliyoruz burada siyaset bir rekabet bir husumet değil. Bu nedenle siyasetin güzel rekabetini ortaya koyup Bilecik’in sorunlarını el birliğiyle çözmemiz gerekecek" dedi.
"SEÇMEN ZATEN TABANDA İTTİFAKINI YAPACAK"
Bilecik'te İYİ Parti ile milletvekili seçimlerinde bir ittifak olur mu? Sorusunu değerlendiren Akarkarasu, "Bu taktir bana ait değil bu konuda genel merkezlerin çalışmaları illaki vardır. Çalışmalara göre bir geçiş olacaktır ama gördüğüme göre seçmen zaten tabanda ittifakını yapacak. Ben cumhurbaşkanı seçiminde seçim anlamında bir problem görmüyorum Türkiye’nin temsil adaletini Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü güvenilirliğini ve kurumsal kimliğini tekrar oraya koyacaktır. Sayın genel başkanımızda bu konuda çok birleştirici bir tavra sahip ülkenin temsil yönünde yükselmesi için ben çok önemli faydalı görüyorum. Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olacağından bir tereddüdüm yok" dedi. 
"Bilecik halkının seçimlerde gereğini yapacağını düşünüyorum"
28. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesi CHP'den milletvekili aday adayı olan Av. Faik Akarkarasu, son olarak Bilecik halkına seslenerek, "Bilecik halkı her daim aydın bir halktır toplum çıkarını yüksek gözetir. Bilecik halkının seçimlerde gereğini yapacağını düşünüyorum. Çünkü bu topraklarda bir kuruluş ve kurtuluş mirası her zaman vardır. Bilecik halkı barışçıdır ayrımcı dili sevmez kadınlarımız çok dikkatlidir gençlerimiz dikkatlidir burada bu seçimde bir futbol maçını n taraftarı olmayacağız bir ilkenin ve prensibin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin değerlerinin ve prensiplerin ve ülkenin kurumsal kimliğinin ortak attığı bilimsel adımların ayrışmasız bir Türkiye’yi özlediğimiz bir Türkiye’yi yani yönetimin toplumu insan yerine koyduğu insanına dokunduğu ve vatandaşlık bilincinin yükseltildiği bir Türkiye’yi özleyeceğiz. Bilecik haklıda bu duyarlılığa sahiptir. Gören göz kılavuz istemez. Bence Bilecik halkı tüm referandumda da geçmiş dönemlerde de çok nitelikli oy kullanmıştır. Bu seçimde de çok nitelikli bir tercih yapacağına inanıyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bozkurt 2023-03-29 18:01:10

Seçmen tabanda ittifak yapmayacak.

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle