81 İL İÇERİSİNDE OYUNU EN ÇOK ARTTIRAN İL BİLECİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP ile Adalet ve Kalkınma Partisi koalisyonunda Bilecik’in kazançlı çıkacağını söyledi.

04 Ağustos 2015 Salı 03:55
1214 Okunma
81 İL İÇERİSİNDE OYUNU EN ÇOK ARTTIRAN İL BİLECİK

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP ile Adalet ve Kalkınma Partisi koalisyonunda Bilecik’in kazançlı çıkacağını söyledi.

 

 

Gültekin Çalışkan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye gündemindeki koalisyon ve erken seçim tartışmalarına değindi. Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP’nin yapacağı koalisyon ile Bilecik’in kazanacağı söyleyen Çalışkan, "2 milletvekili çıkaran bir ilde 1 milletvekilinin CHP’den olması dolayısıyla büyük bir sevinç yaşadık. Diğer milletvekillini Adalet ve Kalkınma Partisi çıkardı. Bu koalisyon ile kaybeden olmaz kazanan olur. İki partinin de çok iyi hizmet edeceğine inanıyorum.

 

 

 Kaldı ki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sayın Yaşar Tüzün’ün milletvekilliği döneminde de muhalefet partisi milletvekiliyken de hizmet ettiğini biliyorum. Kimse onu yadsıyamaz. Zaten vatandaş da onu sandıkta gösterdi. Bilecik bu durumda bir şey kaybetmez. Bilecik’te bir Adalet ve Kalkınma Partisi bir de CHP vekilliği var. Koalisyon olursa tabi ki hizmet edecekler. Etmezlerse 2019’da tekrar seçim var zaten. Menfaat Bilecik için hizmet yapmaları gerekir. Bilecik için bir şey yapılacaksa siyasi olarak fikir olarak ayrı olabilirsiniz ama Bilecik ön plana çıktığı zaman birlik beraberlik olmaları gerekiyor. Birisi muhalefet de birisi iktidar da olsa her zaman onu isterim. Menfaat Bilecik ise herkes bir şeyler yapmak zorunda” dedi.

 

 

BİLECİK’TEN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARMANIN SIRRINI BİRLİK VE BERABERLİK”

 

Çalışkan,  1 dönemin ardından tekrar Bilecik’ten bir milletvekili çıkarmanın sırrını “Birlik ve beraberlik” olduğunu söyledi. Genel Seçimlerinin değerlendirmesini yaparak, 2 Milletvekili çıkaran bir ilde 1 milletvekilinin CHP’den olması dolayısıyla büyük bir sevinç yaşadıkları belirten Çalışkan, “CHP’deki iç çekişmeler bazen kamuoyuna ve dışarıya yansıdığı zaman dışarıdaki kamuoyu tarafından CHP için hep karışık, hep birileri kavga eder durum gözüktüğünü ifade eden Çalışkan, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

“Böyle bir şey yok bizde. Bizdeki süreç ben her zaman söylüyorum. Biz seçim olduğu zaman seçim takviminde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir aileyiz biz. Bizde iç çekişmeler olabilir, bizde demokrasi var çünkü. Herkes kendi fikrini açık açık söylüyor. Demokrasi var, demokrasinin temelinde de birlik ve beraberlik var. Biz bir seçim olduğu zaman gördüğünüz gibi. Yerel seçimlerde bir iş kazası yaşadık biz. Ama birlik ve beraberlik olduğu zaman neler başarabileceğimizi tüm Bilecik kamuoyu gördü” dedi.

 

 

BOZÜYÜK’TEN BU KADAR OY ALACAĞINIZI TAHMİN EDİYOR MUYDUNUZ?

 

 Her çalışmanın her yarışa girildiği zaman mutlaka başarılı olacağına inandıklarını belirten Çalışkan, “Bilecik’in Bozüyük ilçesinden böyle bir oy çıkacağını tahmin ediyorduk. Çünkü seçmenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı, Yaşar Tüzün’e karşı büyük bir ilgisi vardı. Biz iktidar alternatifiyiz. Bizim genel başkanımızın, genel merkezimizin 7 Haziran genel seçimlerindeki iktidara endeksli projeleri müthiş bir şeydi. Bize şuanda ne zaman iktidar oluyorsunuz,  koalisyon ortağı olun da emekliye çıkında ikramiye alın diyorlar. Bende bir emekliyim. Bende bekledim böyle bir şeyi.

 

 

 Projelerimiz çok güzeldi bizim hep emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 lira olarak, çitçinin mazotunun bin 500 lira olması. Bunlar hep ekonomik olarak insanları rahatlatacak şeylerdir. İktidara endeksli bir projeydi bunlar. Muhalefeti eleştirmeden bu şekilde olduğu içinde patlama yaşadık. Vatandaş biliyor yani. İktidar partisi belki yatırım yapıyor ama iktidar partisinin görevi de o zaten. Vatandaşa hizmet götürmek yani.  Bizim seçmenlerimiz bilinçlendi artık. Şimdi bir belediyenin görevi nedir, çöp toplamak, asfalt yapmak, insanların sosyal hayatını kolaylaştırmak gibi şeyler belediyenin normal görevleri arasında.

 

 

 Biz seçim vaatleri olarak şunu yapacağız, bunu yapacağız derseniz yanlış olur. Bizim verdiğimiz vaatler şuanda kimsenin cesaret edemediği ve bizim kaynaklarını bulduğumuz bir seçim vaatti idi. Biliyorsunuz genel başkanımızın bir taahhütnamesi var. Başbakan olduğum zaman bu taahhütleri yerine getiremezsem ben Başbakanlık görevinden, genel başkanlıktan istifa edeceğim dedi. Dünyada ilk defa böyle bir taahhütname verdi noter onaylı. Öyle bir şey yaptı. Vatandaş da bunu sandığa yansıttı” dedi.

 


 

81 İL İÇERİSİNDE OYUNU EN ÇOK ARTTIRAN İL BİLECİK

 

  Türkiye genelinde oyları yüzde 25 üzerine çıkamadı ama Bilecik olarak oylarımızı yükselttiklerini belirten Çalışkan sözlerine şöyle devam etti.

“2011 Genel seçimlerinde oyumuz yüz de25,14 iken 2015’de yüzde 29,46 çıkarttık. Bu oran 81 il içerisinde oyunu arttıran il konumundayız. 2011 seçimlerinden 33 bin iken, oyumuzu 38 bine çıkardık. Birde milletvekili olmayıp milletvekili çıkaran il konumuzdayız 2015 seçimlerimde buda ayrı bir başarı bizim için. Başarısız bir yerel seçimde atlattık.

 

 

  Ama Sayın Yaşar Tüzün’ün bir lafı vardır. “ Siyasette bazen kaybetmek, kazanmaktır” diye. Ben onu da hiç unutmuyorum zaten. Bu başarı birazda ön seçime endeksi. Ön seçim bizim zaten tüzüğümüzde var. Parti’nin tüzüğünde var. Bütün seçimlerde belirli kontenjanlardan sonra ön seçim yapılacaktır diye bir madde var. Ön seçimin faydasını gördük. İnsanlar kendi seçecekleri Milletvekili adaylarını genel merkez tarafından değil, sizin seçtiğiniz istediğiniz kişiyi sandığa gönderiyorsunuz, adayınızı belirliyorsunuz, ben diyorsunuz bunu Milletvekili adayı olarak seçtim. Ondan güzel bir şey var mı.”


Son Güncelleme: 04.08.2015 03:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle