5'İ BİR ARADA HAYIR'A DESTEK VERDİLER

Bilecik’te 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi beş siyasi parti il başkanları bir araya gelerek 'hayır' çağrısında bulundu.

04 Nisan 2017 Salı 08:27
1756 Okunma
5'İ BİR ARADA HAYIR'A DESTEK VERDİLER

  Bilecik’te 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi beş siyasi parti il başkanları bir araya gelerek 'hayır' çağrısında bulundu.

 

 

  Demokrat Parti İl Başkanlığı’nda yapılan ortak basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Seyfettin Tıkız, Vatan Partisi Bilecik İl Başkanı Niyazi Güner, Demokrat Parti Bilecik İl Başkanı Sezai Balta, Demokratik Sol Parti Bilecik İl Başkanı Rıfat Yılmaz, ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik İl Başkanı Feyzi Köse katıldı.

 

 

 Bütün siyasi partilerin başkanları adına açıklama yapan Demokrat Parti Bilecik İl Başkanı Sezai Balta, Anayasa’nın bir kanun değil, toplumsal uzlaşma olduğuna değindi. Balta, çıkarılacak kanunların bu metinler esas alınarak çıkarıldığını söyleyen Balta sözlerine şöyle devam etti:

 

 

 “Dolayısı ile toplumun tüm kesimlerinin ortak kanaati ile belirlenmelidir. Önümüze konulan değişiklik paketi ne yazık ki toplumsal uzlaşmadan uzak, iki partinin yetkililerinin bir araya gelerek oluşturdukları bir metindir. Daha da acı olanı ise yapılması düşünülen değişiklik için, teklifi hazırlayan partiler kendi tabanlarının fikrini bile sorma gereği duymadılar. Hepimizin malumu olduğu üzere, ülkemiz sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Cennet vatanımızın üzerinde kirli emelleri olanlar, iç ve dış unsurları kullanarak bizi adeta boğmaya çalışmaktadır.

 

 

  İçeride bölücü terör örgütleri, dışarıda ABD ve yandaşlarının desteklediği terör örgütleri ile kıskaca alınmış durumdayız. Toplumumuzda yaşanan manevi çöküntü korkutucu boyutlara ulaşmıştır. Ekonomimiz iflasın eşiğindedir. Şubat ayı sonu itibariyle hazine tarafından açıklanan rapora göre kamunun toplam borç stoku 800 milyar, eski parayla 800 katrilyon civarındadır. Ve ülkemiz hali hazırda Olağanüstü hal dönemindedir.”

 

 

  "Hayır oyu kullanacaklar neredeyse hain ilan edilecek”

 

  Balta açıklamasının devamında hayır oyu kullanacakların neredeyse hain ilan edileceğini söyleyerek, “Bütün bu sıkıntıların üstesinden gelmek iç huzuru sağlamak, insanımızın iş ve aş derdine çözüm aramak için seferberlik ilan etmemiz gereken bir ortamda, bu referandum gerçekten gerekli miydi? Görüyorsunuz olağan hal ortamında, devletin her türlü imkanları pervasızca kullanılarak kampanya yürütülüyor. Yetmezmiş gibi, ‘hayır’ oyu kullanacaklar neredeyse hain ilan ediliyor. Teknik olarak devlet idarecilerinin kendi vatandaşını hain pozisyonuna düşürecek bir tercihi önümüze koymaları mümkün olamaz. Biz diyoruz ki; yaşadığımız süreç siyasi görüşü ve inancı ne olursa olsun tüm milletimizin kol kola girme zamanıdır. İnsanımızı kamplaştırmaya yönelik kampanyaları asla kabul etmiyoruz. Aslında tam bu noktada sorulacak soru şudur. Herkes için geçerli olan, yaratılış gereği zaafları bulunan zaman, zaman öfkesine yenik düşebilen ve adına insan dediğimiz bir varlığa bu kadar yetki verilmeli midir? Bize sorarsanız bir insana bu kadar yetki vermek, hem bu dünyası hem de ebedi dünyası için o insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Elbette her türlü karara saygılıyız, evet diyen de hayır diyen de bizim milletimizdir” dedi.

 

 

“17 Nisan sonrası yine beraber bu ülkede yaşayacağız”

 

  Balta son olarak vatandaşlara seslenerek, “17 Nisan sonrası yine beraber bu ülkede yaşayacağız. Birbirimizin yüzüne bakacağız. Ne olur kamplaşma siyasetine alet olmayalım. Üzülerek görmekteyiz ki, kutsal mekanlara kışlaya, adliyeye, siyaset sokulmaya çalışılıyor. Endişemiz odur ki, bu anayasa değişikliği kabul edilirse bu kurumlarımız çok yıpratılacak. Kamplaşma ve ayrışma artacak. Keyfi uygulamalar çoğalacak. Tek adamlık ve parti devleti ortaya çıkacak. Bizler bu tablo karşısında suskun kalamazdık. Bütün bu tehlikeleri gördüğümüz için ‘hayır’ demekteyiz” dedi.

 

 

 

 Açıklamanın ardından 5 partinin il başkanı ortak basın metnini kameralar karşısında imzalarken, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik İl Başkanı Feyzi Köse’de ortak bildiriye desteklediklerini söyledi. 

Son Güncelleme: 04.04.2017 08:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enver yeter 2017-12-27 14:39:18

Sahi CHP hariç diğer partiler Türkiye genelinde yapılan son seçimde Yüzde 4 oy almışlarmı ,sanki yüzde 10 almışlar gibi kuruluyorlar güldürmeyin bari insanları

Avatar
Okur 2017-12-27 14:39:18

Şu Sezai BALTA Denen Şahsı Yıllardan Beri Bir BİLECİKLİ Olarak takip ediyorum. eninde Sonunda Bir Dala konacak ama HANGİ DALA DİYE Merak Ediyordum. En Sonunda LAYIK OLDUĞU YERDE

Avatar
YORGUN DEMOKRAT 2017-12-27 14:39:18

Bu Milletten Yediğiniz Şamarlar Boğaza köprü oldu, Çevre yollarıda 16 Nisan,da merak etmeyiniz ama 18 maddeyi iyi okuyun Genel Müdürünüz dahil okumuyorsunuz sonra komedi başlıyor okuyun ne değişiyor. Ama bu Millet size asla iktidar yüzü göstermez Allahın İzniyle 16 Nisan,dan sonra Tiyatro Grubu kurun...

banner22

resim yükleresim yükle