'M.Ö. 7400' ADLI ESERİ BİRİNCİ OLDU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer'in 'M.Ö. 7400' adlı eseri düzenlenen bir yarışmada birinci oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
24 Mart 2022 Perşembe 11:06
162 Okunma
'M.Ö. 7400' ADLI ESERİ BİRİNCİ OLDU
banner15

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer'in 'M.Ö. 7400' adlı eseri düzenlenen bir yarışmada birinci oldu.


Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) iş birliğinde düzenlenen Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmanın ödül töreninde BŞEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer'in 'M.Ö. 7400' adlı eseri düzenlenen bir yarışmada birinci oldu.
15 bin liralık para ödülünü alan Sezer, "Eser, tuval üzerine karışık teknik kullanılarak, 120x110 santimetre boyutlarında oluşturulmuştur. Eserde, dini inançların etkisiyle kutsal olarak kabul görerek, dönemin sembolleri arasında yer alan kutsal geyik ve kuş tasvirleri betimlenmektedir. Aynı zamanda, Çatalhöyük'ün mimarisine ve sosyal yaşantısına değinilmektedir. Ulusal ölçekte düzenlenen resim yarışmasında bu ödülü kazanmak beni çok mutlu etti" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle