DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE YER ALDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve akademisyenler Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde yer aldılar.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Ekim 2022 Perşembe 11:06
275 Okunma
DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE YER ALDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve akademisyenler Stanford Üniversitesi tarafından her yıl açıklanan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde yer aldılar.


 

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan ve 190 bini aşkın bilim insanının değerlendirmeye alındığı 'Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators' başlıklı çalışmada nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve atıf alan makale sayısı gibi kriterler ele alındı. 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesi 'Kariyer Boyu Etki' ve '2021 Etki Sıralaması' olarak iki kategoride listelenirken Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Arslan ve Doç. Dr. Mesut Işık ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Çağlayan akademik çalışmalarıyla listede yer aldı.


 

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Beydemir, üniversitede yapılan bilimsel çalışmalardan ve bu çalışmaların sonuçlarından memnuniyetini ifade ederek, "Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel çalışmayı maddi ve manevi olarak destekliyoruz. Bilimsel araştırma proje desteklerimizi ciddi oranda artırdık. Önümüzdeki süreçte üniversitemizin adının daha sık ve daha nitelikli anılacağına inanıyor, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazanan hocalarımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asd 2022-10-21 11:13:37

Bilim insanını idareci yapıp bilimden uzaklaştırmakta tam bizlik iş

banner22

resim yükleresim yükle