BİLECİK İÇİN ÖNEMLİ BİR İMZA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Kültür Turizm İl Müdürlüğü arasında 'Tarih, Kültür, Sanat, Turizm, Tanıtım, Markalaşma' işbirliği protokolü imzalandı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Eylül 2021 Cuma 12:19
134 Okunma
BİLECİK İÇİN ÖNEMLİ BİR İMZA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Kültür Turizm İl Müdürlüğü arasında 'Tarih, Kültür, Sanat, Turizm, Tanıtım, Markalaşma' işbirliği protokolü imzalandı.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan arasında imzalanan protokolle, Bilecik dijital kent belleği oluşturulması, yazılı ve görsel yayınlar hazırlanması, UNESCO Kürsüsü kurulması ve Citta Slow (Sakin Şehir) hareketine uygun stratejik planların iki kurum arasında ortak bir çalışmayla yürütülmesi kararlaştırıldı.


İmzalanan protokol hakkında bilgi veren İl Müdürü Bircan, "Bu önemli işbirliği ile dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde tarihi, turistik, folklorik, gastronomi, sanatsal ve yöresel değerlerini ortaya çıkarmak ve tanıtmak amacıyla bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek ve ilgili alanlarda önerilen projelerde ortak çalışmaları ve işbirliklerini hayata geçirmeyi amaçlamaktayız. Ana başlıklar olarak; şehrimizin kent estetiği ve sanatsal çalışmaları kapsamında güzel sanatlar çalışmaları, turizm ınfo elçileri yetiştiriciliği, tarih kültür sanat etkinlikleri, şehrin gastronomi ve yöresel ürünlerinin markalaşması, Bilecik dijital kent belleğinin oluşturulması, miniabilecik, turizm stratejisi ve master planlarının oluşturulması, marka patent çalışmaları, UNESCO Kürsüsü kurulması, cittaslow çalışmaları, girişimcilik, inovasyon ve proje hazırlama konularında bilinçlendirme çalışmaları, tarih, turizm, kültür temalı yöresel ve geleneksel değerlerin uygulamalı eğitimleri gerçekleştirilecektir. Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve akademik uzmanlarımıza, çalışmalarımıza katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle