YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN 15 GÜNLÜK SÜREÇ KRİTİK

Türkiye'de korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 71 milyonu geçti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Temmuz 2021 Cuma 09:28
300 Okunma
YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN 15 GÜNLÜK SÜREÇ KRİTİK
banner15

Türkiye'de korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 71 milyonu geçti.

Son 24 saatte 261 bin 198 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 161 kişinin testi pozitif çıktı, 60 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 463 oldu. Öte yandan bilim insanları, gelecek 15 günün toplumsal bağışıklık açısından önemine işaret ederek, sanattan spora, iş dünyasından siyasete tüm kesimleri aşı seferberliğine çağırdı. Aşı olmaktan kaçınanları sosyal etkinliklerden muaf tutan düzenleme yapılmasını öneren bilim insanları, çift doz aşı olanlar için de teşvik edici uygulamalar gerektiğini belirtti.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısındaki artış devam ederken, gelecek 15 günlük sürenin özellikle yüz yüze eğitim ve toplumsal bağışıklama açısından son şanslardan biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, aşıolmayan ve maskesiz dolaşanlar nedeniyle milyonlarca öğrencinin riske atıldığını söyledi.

Aşı olmaktan kaçınanlara yönelik düzenlemeler yapılarak, bu kişilerin sosyal etkinliklerden muaf tutulması önerisini de gündeme getiren bilim insanları, çift doz aşılı vatandaşlar için her sektör, kurum ve kuruluşun indirim ve teşvik edici uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 30.07.2021 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle