YUMURTA SARISINDA GİZLİ TEHLİKE

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Mart 2023 Cumartesi 10:33
201 Okunma
YUMURTA SARISINDA GİZLİ TEHLİKE

Sağlıklı olduğunu düşünerek tüketilen yiyecekler de bazı kişiler için risk oluşturabiliyor. Bu nedenle sıklıkla tüketilen gıdaların içeriğine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolün oldukça yükselmesine neden oluyor. İşte kolesterolü yükselten sağlıklı gıdalar...

Toplumda birçok kişi yüksek kolesterol hastası olmasına rağmen bu hastalığa sahip olduğunun farkında değil. Tedavi edilmeyen kolesterolün kalp krizi ve felç riskini yükselttiği biliniyor. Yüksek kolesterolü kontrol altına almak için kolesterolü yükseltecek gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

Yüksek miktarda kolesterol içeren gıdalar nelerdir?

Peynir

Peynir, kolesterol söz konusu olduğunda başka bir büyük suçludur. Diyetinizde biraz peynir zarar vermezken, hızlı bir şekilde önemli bir diyet kolesterol kaynağı oluşturabilir.

Sakatat

Karaciğer gibi organ etlerinin vitamin ve besin açısından zengin olduğu bilinmektedir. Bu onları birçok diyetin mükemmel bir parçası yapsa da, kolesterollerini düşürmeye çalışan insanlar için mükemmel bir seçim değildir.

Beyaz etler

Sığır eti gibi koyu etler yerine tavuk gibi seçeneklere bakın. Derisini yeseniz bile, tavuk göğsü, sığır karaciğeri ile karşılaştırıldığında, porsiyon başına kolesterolün dörtte birinden daha azına sahiptir.

Fırında pişmiş gıdalar

Fast food genellikle trans yağ oranı yüksek ve LDL kolesterol seviyelerini yükseltebilen hidrojene yağlarda kızartılır. Fırında pişirilmiş yiyecekler herhangi bir katı veya sıvı yağ eklemez ve bu nedenle kolesterolleri daha düşük olabilir.

Sardalya

Karidese benzer şekilde, sardalye güçlü bir deniz ürünü kolesterol kaynağıdır.

Fast food

Fast food, kızartılmış yağlarda yüksek olma eğilimindedir ve neredeyse her zaman, kolesterol seviyeleriniz için kötü hale getirebilecek bir tür hayvansal ürün içerir. Çalışmalar, fast-food restoranlarında düzenli olarak yemek yemenin kolesterolde artışa yol açtığını ve hatta "iyi" kolesterolü düşürebileceğini göstermiştir.

Yumurta sarısı

Yumurtalar sıklıkla diyet kolesterolünün en kötü kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Tek bir yumurta, yaklaşık 186 miligram kolesterol içerir ve bu, günlük önerilen maksimum alımın yarısından fazladır. Bu kolesterolün tamamı yumurta sarısında bulunur.

Kolesterol içeren gıdalara alternatifler

Yumurta akı

Ekran görüntüsü 2023-03-03 091318 akı kolesterol içermez ve birçok tarifte bütün yumurtaların yerine kullanılabilir.

Az yağlı peynir

Az yağlı peynirler, tam yağlı peynirlere göre kolesterolde daha düşük olma eğilimindedir.

KAYNAK:POSTA

https://www.posta.com.tr/galeri/bobrekleriniz-rahat-bir-nefes-alacak-diyalize-girmekten-kurtaracak-tek-meyve-2614788/2

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle