YILLARCA ZEHİR TÜKETMİŞİZ

Limon sosu, tüketilen limondan farklı olarak içerisine birçok katkı maddesi eklenerek üretiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Ocak 2024 Perşembe 11:25
189 Okunma
YILLARCA ZEHİR TÜKETMİŞİZ

Limon sosu, tüketilen limondan farklı olarak içerisine birçok katkı maddesi eklenerek üretiliyor.

İçindeki maddeler ise sağlığı pek çok yönden olumsuz etkiliyor. Masum gibi görünen bu ürün aslında oldukça zararlı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıklamasıyla limon suyuna benzer olan limon soslarının yasaklanacağı belirtilmişti. Raflarda uzun bir süre kalabilmesi için içerisine birçok katkı maddesi eklenen limon sosları ve nar ekşisi sosları dünya genelinde yasaklanmaya başladı.Yasaklanan limon soslarının ardında oluşan sebepler ise birçok kişinin aklında soru işaretlerine neden oldu. Limon sosunun zararlı olup olmadığı konuşuluyor.Vitamin deposu olarak bilinen, zengin C vitamini içeriği ve bağışıklık güçlendiren limon, hazır bir ürün haline dönüştürüldüğünde zararlı olabiliyor. Limon sosu, limon suyu içerdiği için asidik bir yapıya sahip. Bu durum, özellikle mide problemi yaşayan kişiler için inanılmaz tehlikeli olabilir.Limon sosu kullanan birçok kişide mide rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Mide ekşimesi ve reflü gibi semptomlara neden olabilir. Limon sosuna eklenen yağ ve şeker ekstra kalori sebebidir. Aşırı tüketildiğinde sorunlar başlayacaktır.Limon sosunun içindeki asidik özellikler diş minesine karşı zararlı olabilir. Diş erozyonuna yol açan bu durum ağız sağlığını olumsuz etkiler. Tüketilen yiyeceklerde doğal limon suyu kullanmak yerine limon sosu kullanıyorsanız katkı maddeleri vücudu bozmaya başlayabilir.Limon sosunun içindeki asidik özellikler diş minesine karşı zararlı olabilir. Diş erozyonuna yol açan bu durum ağız sağlığını olumsuz etkiler. Tüketilen yiyeceklerde doğal limon suyu kullanmak yerine limon sosu kullanıyorsanız katkı maddeleri vücudu bozmaya başlayabilir.Bazı limon sosları ise içerisinde normalden çok daha fazla şeker maddesi içerebilir. Şeker tüketimi diyabet ve obezite rahatsızlığının ana nedenlerinden biridir. Hazır alınan limıo sosları genellikle sodyum içerir.Sodyum içeriği limon sosuna göre değişkenlik gösterebilir. Ancak aşırı sodyum tüketimi, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle içerisinde katkı maddesi bulunan ürünleri kullanmak yerine doğal limonun sağlıklı etkilerinden faydalanmak verimli olacaktır.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anonim 2024-01-18 16:33:17

yuh yani, böyle haber mi olur!! bu limon sosunun fabrikasyon olduğunu anlamak bu kadar uzun mu sürdü ki saçma sapan haber diye veriyosunuz!! yıllardır ne eve sokarım ne lokantada kullanırım!!

banner22

resim yükleresim yükle