VÜCUTTAKİ YAĞI PARÇALIYOR

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolu kalorisi düşük besinlerden ve düzenli egzersizden geçiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Temmuz 2022 Cuma 10:24
331 Okunma
VÜCUTTAKİ YAĞI PARÇALIYOR
banner15

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolu kalorisi düşük besinlerden ve düzenli egzersizden geçiyor.

Uzmanların açıklamalarına göre, tok tutan besinlerin tüketilmesi kısa sürede hızla kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Tatlı krizlerini engelleyen besinler, iştah kontrolünü de sağlıyor. İştahı bıçak gibi kesen besinleri tüketerek kısa sürede vücuttaki fazla yağların yakımını sağlayabilirsiniz.

Uzmanlar bol bol lifli gıda tüketmemiz gerektiğini vurguluyorlar. Lifli yiyecekler tüketerek hızla zayıflayacağınız gibi aynı zamanda birçok hastalıktan da korunmuş olursunuz. Lifli gıdaların diğer önemli bir yararı da, kolesterolü düşürücü etkisini safra asitlerini bağlayarak diyetteki toplam yağ ve kolesterol alımını düşürerek, daha uzun süre tokluk hissi yaratır.

Bu fonksiyonu da, bir ölçüde besin alımının azalmasını sağlar. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki lifli gıdalar tüketmek kolesterolü düşürdüğü için kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini %9 oranında düşürüyor. Her gün 7 gram lif tüketmek felç geçirme riskini %7 azaltıyor. Ayrıca karmaşık diyet programları yerine günlük besinleriniz arasında ihtiyacınız kadar lifli besin eklemenin daha fazla kilo verdirdiği de araştırmacılar tarafından kanıtlanmış bir gerçek.

KAYNAK: Yenişafak

Son Güncelleme: 22.07.2022 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle