VÜCUTTAKİ TÜM AĞRIYI ALIYOR

Sağlıklı bir yaşamın sırrı, günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mieralleri almaktan geçiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Eylül 2023 Perşembe 10:43
122 Okunma
VÜCUTTAKİ TÜM AĞRIYI ALIYOR

Sağlıklı bir yaşamın sırrı, günlük ihtiyaç duyulan vitamin ve mieralleri almaktan geçiyor.

Yapılan araştırmalar, magnezyum mineralinin ne kadar hayati olduğunu gözler önüne serdi. Vücutta ortaya çıkan sebepsiz ağrılar, gece krampları, kan şekeri düzensizliği gibi birçok sağlık sorunu magnezyum eksikliğine işaret ediyor. Magnezyum eksikliği yaşamamak için bazı besinlerin sıklıkla tüketilmesi gerekiyor. Vücut için hayati öneme sahip olan magnezyum minerali, yeterli miktarda alınmadığında kas krampları, kan şekeri düzensizliği, halsizlik, sinir sisteminde bozukluklar gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkar. Günlük ihtiyaç duyulan magnezyum miktarı yetişkin bir insan için 300-400 miligram arasındadır. İhtiyaç duyulan magnezyumun karşılanması için bazı besinlerin beslenme rutinine dahil edilmesi gerekir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ:

Magnezyum bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, 30 gram tüketildiğinde günlük ihtiyaç duyulan magnezyumun %37'sini karşılıyor. Kasları güçlendiren, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan, kemikleri güçlendiren ve enerji üretimine katkı sağlayan magnezyum, doğru karşılandığında gece kramplarını da bitiriyor. Günlük ihtiyaç duyulan magnezyum alındığında, diyabet riski azalıyor kan basıncı düzenleniyor.

YULAF:

Özellikle diyet yapanların kahvaltıda tercih ettiği yulaf, magnezyum deposu besinlerden biridir. Bir kase yulaf lapası yenildiğinde günlük ihtiyaç duyulan magnezyumun %44'ünü karşılar.

FASULYE:

Sağlıklı besinlerden biri olan ve haftada bir kez tüketilmesi önerilen siyah fasulye, bir tabak tüketildiğinde günlük ihtiyaç duyulan magnezyum ihtiyacının %42'sini karşılar.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle